Efortuna Sport

Avancronica meciului Iran - Spania

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup_es

Vedeti mai jos avancronica partidei Iran - Spania din Grupa B a Cupei Mondiale.

Victoria obtinuta de Iran contra Marocului in prima etapa a fost doar a doua pentru puternica natiune din Orientul Mijlociu in cinci turnee finale de Cupa Mondiala.

Inaintea meciului cu Spania selectionerul Iranului, Carlos Queiros, nu este lipsit de griji, pierzandu-l pentru intreg turneul pe Rouzbeh Cheshmi, accidentat la unul dintre antrenamente. In aceste conditii, Mohammad Reza Khanzadeh este asteptat sa faca perecghe in centrul apararii cu Morteza Pouraliganji.

Victorie Iran
Egal
Victorie Spania

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

De cealalta parte, Spania ar putea alinia acelasi 11 ca in partida inaugurala incheiata la egalitate cu Portugalia, scor 3-3.

“Daca meciul cu Maroc a fost finala Cupei Mondiale pentru noi, partida contra Spaniei va fi precum finala Cupei Universului. Nu a fost un miracol ca am castigat. Atitudinea noastra este sa incercam sa facem imposibilul posibil”, a spus Queiroz la conferinta de presa dinaintea meciului de miercuri seara cu Spania.

Spaniolii sunt la randul lor constienti ca de meciul cu Iran se leaga destinul lor in Rusia.

“Vrem sa marcam din primele minute, chiar daca nu va fi usor”, a spus mijlocasul Isco.

Spania si Iran nu s-au mai intalnit niciodata pana acum. Iran a pierdut cinci din cele sase meciuri disputate la Cupa Mondiala impotriva echipelor europene, in timp ce Spania este neinvinsa contra echipelor asiatice (doua victorii si doua remize). In 2002 spaniolii erau eliminati de Coreea de Sud la loviturile de departajare.

Stiati ca...in victoria cu Maroc din prima etapa Iran a devenit prima echipa din 1966 pana acum care a marcat la Cupa Mondiala fara sa aiba macar un sut pe poarta timp de o repriza.

Spania a primit zece goluri in ultimele patru meciuri la Cupa Mondiala, adica la fel de multe cate au incasat in ultimele 15 meciuri combinate la turneul final.

Echipele probabile

Iran: Beiranvand; Hajisafi, Khanzadeh, Pouraliganji, Rezaeian; Shojaei, Ebrahimi; Amiri, Ansarifard, Jahanbaksh; Azmoun.

Spania: De Gea; Carvajal, Pique, Ramos, Alba; Busquets, Koke; Iniesta, Silva, Isco; Costa.



Avancronica meciului Iran - Spania