Efortuna Sport

Avancronica meciului Germania - Suedia

Sursă foto: twitter.com/

Pentru Germania, echipa invinsa in primul meci de Mexic, nu mai e loc de greseala la Cupa Mondiala din Rusia.

Detinatoarea titlului mondial are un singur obiectiv in meciul cu Suedia de la Soci, anume obtinerea celor trei puncte prin care sa ramana in cursa calificarii in optimi. Orice alt rezultat ar fi sinonim cu dezastrul pentru nemti.

Daca la suedezi este asteptat sa reintre fundasul Victor Lindelof, absent din primul meci motive medicale, la nemti va lipsi Mats Hummels.

Victorie Germania
Egal
Victorie Suedia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Aceasta nu va fi singura modificare pe care Joachim Low ar putea sa o faca in primul 11, Marco Reus de la Borussia Dortmund fiind asteptat pe teren din primul minut.

Germania si Suedia s-au intalnit de 36 de ori pana acum, iar nemtii pornesc cu avantajul moral de a fi terminat neinvinsi ultimele 11 meciuri contra suedezilor (sase victorii si cinci egaluri). Ultima oara Suedia a invins Germania Federala in aprile 1978, cu 3-1.

Ultimele doua meciuri au adus nu mai putin de 16 goluri (!). A fost un 4-4 la Berlin in octombrie 2012, urmat de un 5-3 pentru nemti la Stockholm, ambele meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondiala precedenta.

Suedia a castigat ambele dispute de pana acum impotriva unor detinatoare ale titlului mondial: Italia in 1950 si Germania Federala in 1958.

Echipele probabile

Germania: Manuel Neuer; Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Nicklas Sule, Jonas Hector; Ilkay Gundogan, Toni Kroos; Thomas Muller, Mesut Ozil, Marco Reus; Mario Gomez

Suedia: Robin Olsen; Mikael Lustig, Viktor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Marcus Berg, Ola Toivonen



Avancronica meciului Germania - Suedia