Efortuna Sport

Avancronica meciului Dinamo – FCSB, un derby al marilor orgolii

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Unsprezece puncte le separa pe cele doua formatii inaintea meciului direct de duminica seara, dar chiar si asa un Dinamo – FCSB genereaza pasiuni dintre cele mai aprinse.

Pana etapa precedenta Dinamo nu mai castigase de sase meciuri si suferise o infrangere rusinoasa in Cupa Romaniei. A venit succesul de la Voluntari obtinut in minutul 90 dintr-o lovitura de la 11 metri. Trei puncte vitale pentru alb-rosii care sunt mai aproape de retrogradare decat de playoff. Titlul ramane deocamdata un vis frumos in Stefan cel Mare.

Chiar daca ocupa doar locul 11 in clasament, Dinamo ar putea urca la un punct de zona playoff cu un succes contra rivalei eterne cu nume schimbat in ultimii ani.

Victorie Dinamo
Egal
Victorie FCSB

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

FCSB, ceea ce stiam pana mai ieri ca este Steaua, are sansa sa o egaleze pe CFR Cluj la puncte in fruntea clasamentului, dupa ce ardelenii au facut doar remiza cu Dunarea Calarasi. Conditia este sa treaca de Dinamo ceea ce nu s-a mai intamplat din 24 septembrie 2017, de la 1-0 obtinut in postura de gazda pe aceeasi Arena Nationala. De atunci au urmat doua remize cu goluri multe, un 2-2 in februarie si un 3-3 in iulie anul acesta. Ultima oara Dinamo s-a impus in derby pe 1 mai 2017, cand a castigat, cu 2-1, prin golul marcat de Hanca din penalty in minutul 90.

Ultima oara cand FCSB s-a impus intr-un meci cu Dinamo considerat in deplasare a fost in 3 mai 2015, un 3-1 cu Costel Galca pe banca.

Dinamo a suferit o singura infrangere pe teren propriu in ultimele 11 meciuri, 1-2 cu Astra, inregistrand sapte victorii si trei remize.

In acest sezon Dinamo a marcat in cinci din cele sase meciuri disputate pe teren propriu, dar a incasat cel putin un gol in patru dintre partide.

FCSB a pierdut doua meciuri in deplasare, la Giurgiu in prima etapa si la Craiova. Trei victorii si un egal au mai obtinut ros-albastrii.

Nicolae Dica nu a pierdut pana acum niciun derby. Are o victorie si doua remize in confruntarile cu Dinamo.



Avancronica meciului Dinamo – FCSB, un derby al marilor orgolii