Efortuna Sport

Avancronica meciului CSU Craiova – FCSB

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Ultimul meci al etapei a 9-a din playoff este un clasic al fotbalului romanesc, pentru ca indiferent de numele purtat si emblemele pe care le-au schimbat de-a lungul anilor, Craiova si FCSB (sau Steaua) au generat pasiuni uriase in randul suporterilor.

Nici partida programata luni seara pe noul Oblemenco din Banie (20:45) nu face exceptie de la rivalitatea dintre cele doua echipe, mai ales tinand cont de contextul in care se disputa acest meci.

Practic, cu o infrangere in Banie FCSB isi ia adio complet de la titlu, iar Craiova simte presiunea perioadei indelungate in care n-a mai castigat in fata ros-albastrilor.

1 septembrie 2002 este data ramasa in istorie ca ultima data cand Craiova fotbalistica a invins Steaua. A fost atunci un 3-1 de poveste pe vechiul Ion Oblemenco umplut pana la refuz. Emblematica a ramas de la acea partida imaginea cu suporteri olteni urcati pe stalpii nocturnei sau pe copacii din jurul arenei. Craiova obtinea a treia victorie la rand din trei posibile si era liderul campionatului. Pe banca Stelei se afla Cosmin Olaroiu la primul sau mandat.

Victorie Craiova
Egal
Victorie FCSB

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Au urmat de atunci sase remize si nu mai putin de 20 de victorii ale ros-albastrilor, printre acestea si un 5-0 in 2004, cea mai mare diferenta de scor dintre cele doua echipe.

Cea mai recenta confruntare dintre cele doua echipe, in playoff, a fost castigata de FCSB pe teren propriu, in playoff, cu 2-0. Au marcat Momcilovic si Florin Tanase.

De altfel, de la ultima intalnire a celor doua echipe pentru Craiova au urmat doua victorii la rand (4-1 cu Iasi si 5-1 cu Botosani in Cupa Romania), apoi o serie de patru meciuri fara victorie si un singur punct obtinut in trei etape de campionat (3-3 cu Viitorul).

Neinvinsa in playoff pana la meciul cu CSM Poli Iasi din deplasare, FCSB a calcat pe bec si a pierdut in superioritate numerica cedand primul loc in clasament si poate chiar titlul in acest sezon.

Pana la meciul de la Iasi stelistii aveau o serie de sase partide fara infrangere pe teren strain si in care marcasera cel putin un gol.

Craiova are o serie de noua meciuri fara infrangere pe teren propriu si practic n-a mai pierdut acasa de la precedenta disputa in care a primit vizita FCSB, cu observatia ca respectivul meci pierdut de olteni, cu 5-2, s-a jucat la Severin.

Pe noul Oblemenco echipa pregatita de italianul Devis Mangia are sase victorii si trei remize. Doar in trei din cele noua meciuri Craiova a scapat fara gol primit.



Avancronica meciului CSU Craiova – FCSB