Efortuna Sport

Avancronica meciului Columbia – Chile

Sursă foto: https://twitter.com/somosdeportecom/

Doua dintre cele mai in forma echipe de la Copa America se infrunta, vineri noapte, pentru un loc in semifinalele competitiei.

Columbia a obtinut punctaj maxim intr-o grupa cu Argentina, Paraguay si Qatar, in timp ce Chile are de aparat trofeul castigat la ultimele doua editii.

Intrebarea tuturor este daca echipa Columbiei va reusi sa mearga pana la capat si sa dea marea lovitura la turneul gazduit de Brazilia.

Victorie Columbia
Egal
Victorie Chile

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Campioana in 2015 si 2016, Chile a ratat calificarea la Cupa Mondiala din 2018, generatia lui Arturo Vidal suferind la momentul respectiv o grea lovitura. Pentru chilieni Copa America din acest an reprezinta din acest punct de vedere si o competitie a revansei.

Invingatori fara probleme cu Ecuador si Japonia, chilienii si-au aratat limitele cand au avut in fata un adversar de calibrul Uruguayului.

Columbia a castigat o singura data Copa America, in 2001, iar acum sunt mai favoriti ca oricand sa ridice trofeul deasupra capului. Echipa lui Carlos Queiroz a aratat ca nu este doar una super ofensiva, dar ca este si foarte solida in aparare. Columbia n-a primit niciun gol pana acum.

Un singur meci a pierdut Columbia de la eliminarea suferita in fata Angliei in optimile Cupei Mondiale din urma cu un an, un 1-2 cu Coreea de Sud intr-un amical la finalul lunii martie.

Invingatoarea dintre Columbia si Chile va intalni in semifinale pe invingatoarea ultimului sfert, Uruguay – Peru.

De 38 de ori s-au intalnit pana acum Columbia si Chile, raportul victorii/infrangeri fiind favorabil chilienilor, 15-10.

Ultima partida disputata in preliminariile Cupei Mondiale s-a incheiat la egalitate si fara goluri.

In semifinalele Copei America din 2016 Chile invingea Columbia, cu 2-0.

Columbia n-a mai invins Chile la Copa America de 18 ani!

Echipele probabile

Columbia: Ospina; Tesillo, D Sanchez, Mina, Medina; Cuadrado, Barrios, Uribe; Rodriguez, Falcao, Martinez.

Chile: Arias; Isla, Maripan, Jara, Beausejour; Aranguiz, Pulgar, Vidal; Fuenzalida, Vargas, Sanchez.



Avancronica meciului Columbia – Chile