Efortuna Sport

Avancronica meciului CFR Cluj – FCSB

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Cel mai asteptat meci din Liga 1 se disputa, duminica seara de la 20:45, in Gruia, unde primele doua clasate lupta pentru titlu.

Desi suntem abia in etapa a 2-a meciul de duminica seara ar putea fi decisiv pentru desemnarea castigatoarei campionatului, in conditiile in care CFR Cluj s-ar distanta la cinci puncte in eventualitatea unui succes. Pe de alta parte, o victorie a FCSB ar urca echipa bucuresteana pe primul loc si suspansul ar continua in Liga 1.

CFR Cluj n-a pierdut niciun meci pe teren propriu in acest sezon si a primit doar trei goluri in cele 11 victorii si trei remize. Unul dintre acestea chiar de la FCSB in remiza, scor 1-1, inregistrata in turul sezonului regulat. Constantin Budescu marca atunci pentru ros-albastri, dupa ce gazdele deschideau scorul la o faza fixa pe o iesire gresita din poarta lui Florin Nita.

FCSB este neinvinsa in ultimele trei meciuri jucate in deplasare, in campionat, reusind doua victorii si un egal in minutul 90 cu Dinamo pe Arena Nationala.

Victorie CFR Cluj
Egal
Victorie DCSB

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

La meciul de duminica seara se vor intalni echipele cu cele mai bune atacuri din Liga 1 dupa 27 de etape. FCSB are 54 de goluri marcate, in timp ce echipa clujeana a inscris de 44 de ori.

De asemenea, se intalnesc echipele cu cele mai multe goluri marcate din faze fixe, asa cum arata statistica oficiala oferita de LPF. FCSB cu 17 reusite, iar CFR Cluj cu 16.

Nici la capitolul aparare CFR si FCSB nu stau rau, ci dimpotriva. Clujenii au incasat doar 14 goluri, in timp ce bucurestenii au 19 goluri incasate.

Va fi a 49-a confruntare pe prima scena fotbalistica intre CFR Cluj si actuala FCSB, fosta Steaua Bucuresti pana la litigiul dintre CSA si Gigi Becali. FCSB conduce cu 20-11 la capitolul victorii/infrangeri, alte 17 meciuri terminandu-se la egalitate.

CFR Cluj s-a impus de opt ori din cele 24 de meciuri disputate pe teren propriu, in timp ce FCSB a castigat de sapte ori in Gruia. S-au inregistrat si noua remize, un pronostic care are mari sanse sa se repete si duminica seara.



Avancronica meciului CFR Cluj – FCSB