Efortuna Sport

Avancronica meciului Brazilia - Elvetia

Sursă foto: twitter.com/CBF_Futebol

Brazilia revine la Cupa Mondiala dupa rusinea traita pe teren propriu in urma cu patru ani, cand pierdea in semifinale scor 1-7 in fata Germaniei.

Brazilia se numara printre favoritele la castigarea Cupei Mondiale, desi ultimele turnee finale nu au aduse deloc rezultatele asteptate de fani. Eliminarea in semifinale dupa 1-7 cu Germania pe teren propriu in urma cu patru ani a lasat o intreaga natiune in lacrimi, dupa care la Copa America in 2015 si 2016 brazilienii au esuat lamentabil.

Victorie Brazilia
Egal
Victorie Elvetia

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Preliminariile pentru Rusia 2018 au redresat Brazilia, echipa care a dominat calificarile sud-americane cu 12 victorii din 18 meciuri si doar o singura infrangere.

Brazilia va avea o serie de 11 meciuri fara infrangere la startul partidei cu Elvetia, opt dintre acestea fiind victorii.

Elvetia a ajuns la turneul final dupa un baraj contra Irlandei de Nord si un penalty controversat acordat de Ovidiu Hategan la Belfast. O eroare majora care a cantarit decisiv si care l-a scos pe Hategan de pe lista arbitrilor de la Cupa Mondiala.

Sase meciuri fara infrangere are Elvetia, incluzand aici si un 1-1 cu Spania in deplasare intr-unul dintre amicalele dinaintea Cupei Mondiale.

De trei ori s-au mai intalnit pana acum Brazilia si Elvetia, fiecare impartindu-si victoriile. Singura remiza dateaza din 1950, un 2-2 la Cupa Mondiala. Brazilia s-a impus cu 2-1 intr-un amical in 2006, iar in cea mai recenta confruntare Elvetia s-a impus in 2013, cu 1-0, dupa un autogol al lui Dani Alves.

Echipele probabile

Brazilia: Alisson; Marquinhos, Miranda, Danilo, Marcelo; Casemiro, Paulinho, Coutinho; Willian, Neymar, Gabriel Jesus.

Elvetia: Sommer; Schar, Akanji, Lichtsteiner, Rodriguez; Behrami, Xhaka; Shaqiri, Dzemaili, Zuber; Embolo.



Avancronica meciului Brazilia - Elvetia