Efortuna Sport

Astra - Dinamo, meciul care aprinde lupta pentru playoff

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Finalul de an aduce in Liga 1 Betano mai multe dueluri interesante, iar partida dintre Astra Giurgiu si Dinamo se numara printre intalnirile care nu trebuie ratate.

Cele doua echipe vizeaza un loc in playoff la finalul sezonului regular, iar pentru aceasta cele trei puncte sunt vitale inaintea pauzei de iarna.

Moralul celor de la Dinamo este la cote inalte, dupa cum admitea si antrenorul Mircea Rednic, dupa succesul spectaculos obtinut etapa precedenta contra Universitatii Craiova, scor 3-0.

Victorie Astra
Egal
Victorie Dinamo

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Dinamo a reusit de departe cel mai bun joc din acest sezon, iar Rednic nu concepe alt rezultat decat victoria la Giurgiu.

Un teren care le trezeste dinamovistilor amintiri neplacuta, la inceputul acestui an ratand intrarea in playoff dupa un meci in deplasare contra Astrei pierdut cu 2-0. Vasile Miriuta era debarcat si in locul sau instalat Florin Bratu.

Astra a pierdut un singur meci din ultimele cinci disputate in Liga 1, 0-1 la Sfantul Gheorghe cu Sepsi. In rest, giurgiuvenii au obtinut doua remize si doua victorii.

Trei meciuri a pierdut Astra pe teren propriu in acest sezon, in timp ce Dinamo are o singura victorie in deplasare, 1-0 la Voluntari dintr-un penalty transformat de Salomao in minutul 90.

Dinamo a invins-o pe Astra ultima oara chiar la Giurgiu, cu 2-1, pe 10 aprilie 2017. De atunci au urmat patru meciuri fara infrangere pentru “Astrali”, dintre care doua victorii si doua remize.

Cele doua echipe s-au intalnit de 33 de ori in Liga 1, raportul victoriilor fiind sensibil egal: 12 la 11 in favoarea giurgiuvenilor. Zece meciuri s-au incheiat la egalitate.

Astra a fost de 16 ori gazda intalnirilor cu Dinamo si a castigat de sapte ori, in timp ce are cinci succese la Giurgiu.

Doar un singur meci s-a incheiat fara gol marcat, in 2011 cu Astra in postura de gazda.



Astra - Dinamo, meciul care aprinde lupta pentru playoff