Efortuna Sport

Arsenal - Chelsea, meciul zilei in Premier League

Sursă foto: https://twitter.com/Kemifilaniblog/

Partida dintre Arsenal si Chelsea tine capul de afis, sambata, runda a 23-a din prima liga engleza de fotbal

Despartite de doar sase puncte, Arsenal si Chelsea sunt vecine de clasament, iar meciul direct are o dubla importanta. Aceasta dupa ce Manchester United a fost readusa la viata de Ole Gunnar Solskjaer si ameninta intrarea in top patru.

Arsenal a pierdut un singur meci pe teren propriu in acest sezon, chiar in debutul sezonului contra campioanei Manchester City. De atunci, “tunarii” au mai inregistrat doar doua remize si nu mai putin de opt victorii in fata propriilor fani.

Victorie Arsenal
Egal
Victorie Chelsea

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Ultimele puncte cedate acasa de Arsenal au fost pe 11 noiembrie dupa un 1-1 cu Wolverhampton. Chelsea este a treia echipa intr-un clasament al eficientei in deplasare, cu 22 de puncte obtinute din 30 posibile.

Sapte victorii, o remiza si doua infrangeri a suferit Chelsea pe teren strain. Cele doua infrangeri au venit in doua deplasari consecutive, 1-3 cu Tottenham si 1-2 cu Wolerhampton.

Arsenal a obtinut o singura victorie in fata lui Chelsea in ultimele 14 meciuri de Premier League din 2011 incoace, interval in care “albastrii” s-au impus de opt ori si alte cinci partide s-au incheiat la egalitate.

Chelsea are a treia aparare din Premier League in meciurile disputate in deplasare, cu doar opt goluri incasate. Arsenal n-a mai remizat 0-0 pe teren propriu, in campionat, din octombrie 2016, iar de atunci au trecut 44 de meciuri.

In acest sezon “tunarii” au marcat zece dintre golurile de acasa dupa minutul 76. Chelsea are o medie de 1.90 goluri pe meci in deplasare, iar o singura data a intrat condusa la cabine in actualul sezon de Premier League.

Noua goluri s-au marcat in cele doua meciuri dintre Arsenal si Chelsea in sezonul precedent, iar pe Emirates a fost 2-2.

Echipele probabile

Arsenal: Leno; Mustafi, Sokratis, Koscielny; Bellerin, Torreira, Xhaka, Kolasinac; Aubameyang, Lacazette, Iwobi;

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso; Kante, Jorginho, Kovacic; Pedro, Hazard, Willian.



Arsenal - Chelsea, meciul zilei in Premier League