Tenis

WTA ameninta China cu excluderea din tenisul profesionist feminin. Cazul Shuai Peng se transforma intr-un scandal international

Sursă foto: https://twitter.com/lobs/

Jucatoarea Shuai Peng e disparuta fara urma, dupa ce l-a acuzat pe unul dintre cei mai puternici oameni de la varful conducerii comuniste a statului chinez de viol.

In varsta de 35 de ani, Shuai Peng l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli ca in urma cu trei ani a fortat-o sa intretina cu el relatii sexuale, inainte de a o transforma in amanta lui.

Acuzatia a aparut din partea lui Peng in data de 2 noiembrie pe reteaua locala Weibo, echivalentul Twitter in China.

Dupa ce mesajul a fost cenzurat imediat de autoritatilie chineze, din momentul respectiv despre Shuai Peng nu se mai stie absolut nimic.

Jucatoarea este complet disparuta de pe radare, iar comunitatea internationala a inceput sa ridice numeroase intrebari cu privire la situatia acesteia.

Postul CGTN care se receptioneaza si in Romania pe retelele de cablu a emis, miercuri, un comunicat scris pe care il atribuie lui Shuai Peng, insa informatia nu a putut fi verificata la suras.

Intr-un interviu acordat pentru CNN, presedintele WTA, Steve Simon, a amenintat ca retrage toate competitiile de tenis feminin din China, daca oficialii acestei tari nu clarifica situatia lui Peng.

“Suntem pregatiti sa ne retragem si sa ne confruntam cu toate complicatiile care decurg din aceasta decizie, pentru ca acuzatiile de viol sunt mai importante decat afacerile”, a spus seful WTA.

La randul ei, fosta lidera mondiala Serena Williams s-a aratat socata si devastata de disparitia lui Shuai Peng.

“Sper ca e in siguranta si va fi gasita cat mai curand posibil. Acest lucru trebuie investigat si nu trebuie sa ramanem tacuti”, a transmis Serena Williams.

E foarte posibil sa nu aflam niciodata ce s-a intamplat cu Shuai Peng, la fel cum nu vom cunoaste niciodata cum a fost posibil ca un virus precum Sars-Cov-2, cel care provoaca boala covid, a reusit sa scape dintr-un laborator din Wuhan si sa transforma intreaga lume intr-un spital de urgenta.



WTA ameninta China cu excluderea din tenisul profesionist feminin. Cazul Shuai Peng se transforma intr-un scandal international