Tenis

WTA a publicat calendarul pentru 2019. Mai multe schimbari operate

Sursă foto: facebook.com/brdbucharestopen

Nu mai putin de 55 de turnee vor fi organizate de WTA in 2019, printre acestea si Bucharest Open, turneu care isi pastreaza astfel locul in calendarul competitional.

Sezonul va debuta in 31 decembrie 2018 la Brisbane si se va incheia in luna noiembrie 2019 cu finala Fed Cup.

Turneul Campioanelor se muta din Singapore la Shenzhen si va avea loc dupa WTA Elite Trophy, competitie gazduita la Zhuhai, de asemenea in China.

Doua noi turnee sunt incluse in calendar, Openul Thailandei de la Hua Hin (28 ianuarie), loc unde in 2017 s-a desfasurat un demonstrativ inaintea Craciunului care s-a bucurat si de participarea Simonei Halep, respectiv Openul de la Palermo (22 iulie).

De asemenea, turneele din zona Golfului Persic au facut schimb de categorie. Astfel, competitia din Dubai revine la categoria Premier 5, in timp ce Openul Qatarului va redeveni turneu Premier.

Jiangxi Open se muta in prima saptamana dupa US Open incepand cu 9 septembrie.

28 de tari vor gazdui competitii WTA in 2019, printre acestea si Romania prin Openul de la Bucuresti, turneu care se va desfasura in prima saptamana dupa Wimbledon intre 15 si 21 iulie. Premiile puse in joc raman de 250.000 de dolari, competitie ramasa de categorie International.



WTA a publicat calendarul pentru 2019. Mai multe schimbari operate