Wimbledon

Trei surprize uriase in sferturi la Wimbledon. Nimeni nu ar fi pariat pe aceste jucatoare

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Marie Bouzkova, Tatiana Maria si Jule Niemeier sunt trei dintre primele patru jucatoare calificate in sferturile de la Wimbledon.

Sunt jucatoare neobisnuite pentru fazele avansate ale turneelor de Grand Slam, insa iarba de la All England a favorizat aceste aparitii surprinzatoare.

Cehoaica Marie Bouzkova a deschis ziua de duminica, prima dedicata optimilor, invingand-o pe frantuzoaica Caroline Garcia, cu 7-5, 6-2.

Bouzkova nu depasise pana acum turul doi la turneele de Mare Slem.

Intr-un meci de peste doua ore, Tatiana Maria din Germania a revenit de la set pierdut si a trecut de Jelena Ostapenko, scor 5-7, 7-5, 7-5.

Maria se afla la cel mai bun rezultat din cariera intr-un turneu major, dupa ce a salvat doua mingi de meci si a intors de la 0-2 in decisiv.

Conationala ei Jule Niemeier si-a asigurat si ea prezenta in sferturi dupa victoria in doua seturi obtinuta asupra britanicei Heather Watson, scor 6-2, 6-4.

Niemeier este o debutanta la Wimbledon si evolueaza doar pentru a doua oara pe tabloul unui Grand Slam, dupa Roland Garros. Acolo a iesit din primul tur.

In ultima optime a zilei, numarul doi mondial Ons Jabeur si-a respectat statutul de favorita in fata belgiencei Elise Mertens, obtinand victoria cu 7-6 (9), 6-4.

Germania va avea o jucatoare in semifinale, Maria si Niemeier urmand a se duela in sferturile de finala.

Pentru completarea uneia dintre semifinale se vor infrunta Bouzkova si Jabeur.



Trei surprize uriase in sferturi la Wimbledon. Nimeni nu ar fi pariat pe aceste jucatoare