Wimbledon

Simona Halep, victorie categorica impotriva Victoriei Azarenka

Sursă foto: https://twitter.com/TenisZoneOk/

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala la Wimbledon dupa un succes in doua seturi asupra Victoriei Azarenka.

De doua seturi incheiate cu 6-3, 6-1 a avut nevoie Simona Halep pentru a castiga a cincea disputa din cariera cu Azarenka, oponenta pe care a invins-o pentru a treia oara consecutiv si a doua oara la rand pe iarba de la Wimbledon.

Meciul incepuse cu Azarenka in controlul schimburilor, bielorusa adoptand tactica ofensivei totale.

Primul break a fost reusit de Azarenka, aceasta distantandu-se la 3-1 pe tabela. Din acel moment s-au schimbat radical datele problemei pe dreptunghiul verde al Arenei Centrale de la All England Tennis.

Halep a trecut pe modul defensivei de fier si a obligat-o in permanenta pe Azarenka sa joace o minge in plus, iar erorile s-au inmultit rapid in contul acesteia.

Astfel, Halep intorcea spectaculos rezultatul in favoarea sa si castiga setul, cu 6-3, dupa cinci jocuri adjudecate la rand.

A venit chiar si al saselea in debutul setului secund, dupa care Azarenka si-a castigat la mare lupta game-ul de serviciu (1-1).

Avea sa fie singurul game adjudecat de bielorusa in actul al doilea, Halep dominand autoritar jocul dupa ce a trecut de game-ul psihologic de 2-1, in care a salvat minge de break.

Mai departe, in optimile de finala, pentru Simona Halep urmeaza mai vechea cunostinta Polona Hercoq sau tanara senzatie americana Cori Gauff, cea care la 15 ani a devenit cea mai tanara jucatoare intrata pe tabloul principal de la Wimbledon si care a eliminat-o in primul tur pe Venus Williams, multipla campioana pe iarba londoneza.



Simona Halep, victorie categorica impotriva Victoriei Azarenka