Wimbledon

Simona Halep in optimi la Wimbledon. O infrunta pe Madison Keys

Jucatroarea Simona Halep s-a calificat in optimile de finala de la Wimbledon dupa o victorie in doua seturi obtinuta in fata olandezei Kiki Bertens, a 26-a favorita.

Halep s-a impus cu 6-4, 6-3 dupa un meci care nu a durat mai mult de o ora si 10 minute, si care s-a disputat pe arena centrala de la Wimbledon cu acoperisul tras din cauza conditiilor de ploaie.

Bertens a inceput in forta cu un break in chiar game-ul inaugural, dar Halep a raspuns imediat si a egalat cu game pe serviciul advers.

Echilibrul s-a rupt din nou in game-ul cinci, iar Halep s-a desprins la 4-2. Au urmat doua game-uri la rand luate de Bertens. Aveau sa fie ultimele in primul set.

Halep a fortat din nou break-ul si a castigat primul set in 39 de minute, continuand seria cu alte trei game-uri la rand in setul al doilea.

De la 4-4 si pana la 0-3 in al doilea, Bertens nu a mai luat niciun game, iar pana la finalul meciului Halep a gestionat impecabil avantajul de un break.

Jucatoarea noastra a izbutit doua game-uri la zero pe propriul serviciu in setul al doilea si a salvat minge de break in chiar ultimul game, cand a si revenit de la 0-30.

Halep va juca in optimile de finala cu Madison Keys (SUA), jucatoare care a eliminat-o la mare lupta pe Alize Cornet (Franta), cu 6-4, 5-7, 6-2.

Cele doua  jucatoare s-au intalnit de doua ori, ambele meciuri fiind in 2014. Keys a castigat in doua seturi pe hard la Sydney, dupa care Halep s-a impus in trei seturi la Roma pe zgura.



Simona Halep in optimi la Wimbledon. O infrunta pe Madison Keys