Wimbledon

Simona Halep, eliminata in primul tur la Wimbledon de o jucatoare din afara topului 100

Cea mai mare surpriza de la Wimbledon o are drept protagonista pe Simona Halep, jucatoare eliminata, marti, in primul tur, de slovaca Jana Cepelova (106 WTA) la capatul unui meci sters spre foarte slab.

Halep s-a chinuit pur si simplu sa castige primul set, cu 7-5, dupa ce incepuse cu un break si se vazuse mai apoi egalata, respectiv condusa, pentru a le ceda pe urmatoarele, cu 6-4 si 6-3.

Un meci care a aratat o Simona Halep dezgolita complet de toate loviturile de parada prin care in 2014 si-a construit un frumos parcurs spre topul ierarhiei mondiale.

Chiar daca a promis ca va incerca sa joace cat mai relaxat, Halep a aratat multa incordare si nervozitate, reusind doar de putine ori sa se ridice la nivelul asteptarilor fanilor din intreaga lume.

La 6-5 in primul set, inainte de a servi pentru inchiderea actului, Halep a solicitat interventia medicului pentru o problema la unul dintre degetele piciorului stang. Meciul a fost reluat dupa o intrerupere de mai bine de 10 minute.

Prin infrangerea surprinzatoare suferita in doar a doua zi de competitie, Halep rateaza sansa de a o intalni in turul al doilea pe Monica Niculescu.

Pentru Halep este a doua infrangere prematura la un turneu de Mare Slem, dupa ce la Roland Garros a iesit din turul al doilea.

Practic, la cele doua turnee majore unde a ajuns in fazele superioare in 2014, finala la Roland Garros si semifinala la Wimbledon, Halep a iesit acum devreme anulandu-si practic punctele obtinute atunci.

Acest lucru nu va ramane fara repercursiuni in clasamentul mondial, jucatoarea noastra riscanda sa alunece pana pe locul 7 in clasamentul mondial.

[news-114501]

Intamplarea face ca in aceeasi zi, cu doar cateva ore mai devreme, sa fie eliminata si Eugenie Bouchard, finalista din 2014 si cea care o elimina atunci in semifinale pe Halep.

Jucatoarea din Canada a fost trimisa acasa de Duan Ying-Ying, o jucatoare de pe locul 117 mondial, cu 7-6, 6-4.



Simona Halep, eliminata in primul tur la Wimbledon de o jucatoare din afara topului 100