Wimbledon

Serena Williams in finala de la Wimbledon cu un nou record. Kerber, a doua finalista

Lidera mondiala Serena Williams s-a calificat, joi, in finala turneului de la Wimbledon dupa o victorie categorica in fata rusoaicei Elena Vesnina. A fost a treia cea mai rapida semifinala din istoria turneului de la Wimbledon.

Serena a castigat cu 6-2, 6-0 la capatul unui meci de 48 de minute in care a cedat doar trei puncte pe propriul serviciu. Doar alte doua semifinale s-au incheiat mai repede in turneul feminin de la Wimbledon, una de doar 19 minute in 1939 si o alta in 1999, cand Lindsay Davenport a expediat-o repede pe Alexandra Stevenson.
 
O victorie fara drept de apel in urma careia Serena s-a apropiat la un singur meci de al 22-lea titlu de Mare Slem din cariera. Pentru Serena va fi a 28-a finala de Mare Slem, a treia in acest an si a doua consecutiva la Wimbledon.

Potrivit lui John McEnroe, comentator al unei televiziuni americane, Serena Williams a stabilit un nou record la serviciu in acest turneu (123 mph).

"Sunt foarte bucuroasa. Am fost foarte concentrata astazi pentru ca am mai jucat cu ea si stiam de ce este capabila. Am avut meciuri grele in trecut. Niciodata nu este usor acolo pe teren si trebuie sa lupti pentru fiecare punct. Anul acesta sunt 0-2 in finalele de Mare Slem, asa ca sunt determinata sa castigat acest titlu", a spus Serena la interviul de dupa meci.
 
In finala, mezina familiei Williams o poate intalni chiar pe sora ei mai mare, Venus, cea care joaca in a doua semifinala contra nemtoaicei Angelique Kerber.

Cifrele Serenei Williams in semifinala cu Elena Vesnina:

  • 96% puncte castigate cu primul serviciu
  • 3 puncte pierdute pe propriul serviciu
  • 28 puncte direct castigatoare
  • 11 asi
  • 123 mph cel mai rapid serviciu al turneului din acest an

Angelique Kerber a obtinut si ea calificarea in finala de sambata dupa victoria in doua seturi obtinuta in fata lui Venus Williams, cu 6-4, 6-4. Pentru Kerber este a doua finala de Mare Slem din cariera si prima la Wimbledon. In ianuarie pornea cu sansa a doua si i-a suflat titlul Serenei Williams la Australian Open. Cele doua se vor duela din nou pentru un turneu major, de aceasta data pe iarba de la All England Tennis.



Serena Williams in finala de la Wimbledon cu un nou record. Kerber, a doua finalista