Wimbledon

Serena Williams castiga titlul la Wimbledon si o egaleaza pe Steffi Graf

Dupa doua finale de Mare Slem pierdute in acest an, la Australian Open si Roland Garros, Serena Williams si-a luat revansa si a castigat titlul de la Wimbledond dupa o finala contra nemtoaicei Angelique Kerber.

Williams s-a impus in doua seturi, cu 7-5, 6-3, in fiecare dintre seturi cate un break facand diferenta intre cele doua jucatoare.
 
Cu acest titlu cucerit, al saptelea pe iarba de la Wimbledon, Serena Williams ajunge la 22 de turnee de Mare Slem in cariera si o egaleaza la acest capitol pe Steffi Graf. Lidera ramane Margaret Court, cu 24 de turnee majore.
 
Un meci dominat de o Serena Williams care a intrat pe teren foarte determinata. Kerber a salvat primele mingi de break in game-ul al doilea al meciului, dupa care a servit la inaltime si scorul a ramas in echilibru pana la 5-5.
 
Williams a revenit la conducere cu un game decis de un as din cei 13 serviti in total, iar doua erori nefortate comise de Kerber au inclinat balanta si americanca izbutea break-ul care ii aducea primul set.
 
Niciodata in 19 ocazii Serena Williams nu a pierdut o finala de turneu major dupa ce castigase primul set. Statistica a ramas in picioare si dupa aceasta finala, lidera mondiala transand setul secund si meciul dupa un break reusit in game-ul opt (5-3) si un game final adjudecat la zero. Anterior, in game-ul sapte, la 3-3, Serena salvase minge de break.
 
In total, Serena Williams a obtinut 72 de puncte contra lui Kerber, jucatoare care nu pierduse niciun set pana in finala. Acestea au venit dupa 26 de lovituri direct castigatoare, 13 asi, 24 de erori fortate si 9 nefortate comise de Kerber.



Serena Williams castiga titlul la Wimbledon si o egaleaza pe Steffi Graf