Wimbledon

Serena Williams, campioana la Wimbledon

Pentru a sasea oara in cariera jucatoarea americana Serena Williams a castigat titlul in turneul de Mare Slem de la Wimbledon.

Lidera mondiala a invins-o in finala pe debutanta Garbine Muguruza din Spania, cu 6-4, 6-4, la capatul unui meci in care a servit 12 asi, dar in care a si comis 8 duble greseli, precum si 15 erori nefortate.

Condusa cu 5-1 in setul al doilea, Muguruza a reusit sa lege trei game-uri la rand recuperand doua break-uri, dar nu a fost de ajuns pentru a forta trimiterea meciului in decisiv.

Cu acest succes, al saselea pe iarba de la Wimbledon, Serena Williams detine toate cele patru titluri de Mare Slem. Jucatoarea din Statele Unite a cucerit toate titlurile majore incepand cu US Open 2014 si continuand in acest an cu Australian Open, Roland Garros si acum Wimbledon.

Serena a mai reusit patru titluri de Mare Slem in urma cu 12 ani. Daca va castiga si la US Open, Williams va realiza Marele Slem, adica obtinerea celor patru titluri de Mare Slem in acelasi an.

Serena Williams nu mai castigase la Wimbledon din 2012, Marion Bartoli si Petra Kvitova castigand in ultimii doi ani.

21 de titluri de Mare Slem are Serena Williams in palmares.

La 33 ani si 288 de zile, Serena Williams a devenit cea mai varstnica jucatoare din Era Open care obtine un titlu de Mare Slem. Aceasta a depasit-o la acest capitol pe Martina Navratilova, care avea 33 ani si 263 de zile la succesul sau din 1990.

sursa foto: twitter.com/wimbledon


Serena Williams, campioana la Wimbledon