Wimbledon

O zi nebuna la Wimbledon: sapte abandonuri din cauza accidentarilor

Nu mai putin de sapte jucatori au trebuit sa paraseasca miercuri turneul de la Wimbledon, in cel mai "accidentat" tur 2 din istoria turneului. Jucatorii au cazut pe rand, ca mustele.

Printre cei care au parasit turneul accidentati au fost Victoria Azarenka (a doua favorita de pe tabloul feminin) si Jo-Wilfried Tsonga (al saselea favorit la baieti).

Iata lista celor sapte si cauzele accidentarilor:
1. Victoria Azarenka - genunchi
2. Steve Darcis - umar
3. John Isner - genunchiul stang
4. Radek Stepanek - muschi picior
5. Marin Cilic - genunchi stang
6. Yaroslava Shvedova - bratul drept
7. Jo-Wilfried Tsonga - genunchiul stang

"Au uitat cat de alunecoasa e iarba, dupa zgura de la Roland Garros", a comentat John McEnroe.

Organizatorii au trimis miercuri noapte un comunicat in care afirma ca starea terenurilor este foarte buna, la fel ca anul trecut, si ca acestea nu pot fi cauza accidentarilor jucatorilor. "Terenurile sunt aproape identice cu cele de anul trecut. Miercuri, numai unul din cele sapte abandonuri se poate atribui unei cazaturi pe iarba", se scrie in comunicat.

Azarenka, unul dintre abandonuri, a declarat ca "nu stiu daca vremea sau suprafata terenului a fost de vina". Ea a avut nevoie de tratament indelungat dupa primul tur in care a eliminat o adversare care a cazut de doua ori in timpul meciului.

Steve Darcis, jucatorul care l-a eliminat pe Nadal, a iesit si el din turneu miercuri. El a spus ca o durere la umar de dupa meciul cu Nadal a evoluat si l-a impiedicat sa termine turul 2.

Americanul Isner a jucat doar doua gameuri dupa care s-a cerut afara cu dureri la picior. "Am servit asa cum am facut de 20 de milioane de ori, insa m-a luat o durere ingrozitoare la picior, pentru prima oara in cariera".

Tonnga s-a cerut afara cand era condus cu 3-6 6-3 6-3 de Ernests Gulbis. Francezul avusese nevoie de tratament la finalul setului doi.



O zi nebuna la Wimbledon: sapte abandonuri din cauza accidentarilor