Wimbledon

Novak Djokovici a răspuns cu aceeași monedă huliganilor englezii care l-au huiduit la Wimbledon (Video)

Novak Djokovic a fost huiduit de unii spectatorii englezi la meciul contra lui Holger Rune și a ținut să îi admonesteze personal și să răspundă cu aceeași monedă la finalul partidei. De ceva ani, fanii englezi de tenis nu mai sunt nici de departe gentlemenii care erau o dată, ci par o adunătură de joasă speță venită „hop on - hop off”, între „pub-uri”, pe la Wimbledon. De altfel, faptul ca Djokovic este cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor, coroborat și cu scăderea nivelului de educație și inteligență din vestul Europei, a creat scene similare în 2023 și la Roland Garros. De altfel, nu a trebui să mai mire astfel de gesturi, pentru că în sondajul de mai jos încă deschis pentru voturi, spectatorii de Grand Slam la Paris au fost votați de cititorii onlinesport.ro drept cei mai țărani, urmați pe locul secund de cei de la Londra.

„Pentru toți fanii care au fost respectuoși în seara aceasta, le mulțumesc din inimă, am apreciat. Pentru toți cei care au ales să arate lipsă de respect la adresa jocului și la adresa jucătorilor, în acest caz o lipsă de respect la adresa mea, le doresc 'GOOOOOOOOD NIGHT', o noapte foarte bună”, a spus Djokovic, care a imitat prin urarea sa de „noapte  bună” huiduielile pe care le-a încasat din tribune, în timpul partidei.

A fost rumoare în tribune după aceste cuvinte și s-au mai auzit alte huiduieli, semn că oamenii oricum nu învață educația de la alții și degeaba te chinui în acest sens.

Reporterul a încercat să dreagă busuiocul. „Cred că l-au susținut pe Rune și nu au dorit să arate lipsă de respect la adresa ta”, a spus acesta

Djokovic nu a fost de acord și a ținut să detalieze. „Ba da, a fost lipsă de respect. Nu accept. Știu că au strigat pentru Rune, dar a fost o scuză și să mă huiduie pe mine. Sunt în tur de peste 20 de ani, știu toate trucurile, știu cum merge treaba, este în regulă. Eu mă concentrez pe oamenii respectuoși care au respect, care au plătit un bilet să vină să vadă meciul, care iubesc tenisul, care apreciază jucătorii și efortul jucătorilor. Am jucat meciuri cu atmosferă și mai ostilă, voi nu mă puteți atinge (n.r. cu huiduielile).”.

Djokovic joacă al 15-lea sfert de finală la Wimbledon și caută al 25-lea titlu de Mare Șlem, un record absolut în tenis, la acest moment fiind cel mai mare jucător din istoria tenisului masculin, cu 24 de titluri de Mare Șlem și cu victorii pe toate suprafețele.Novak Djokovici a răspuns cu aceeași monedă huliganilor englezii care l-au huiduit la Wimbledon (Video)