Wimbledon

Novak Djokovic, eliminat in turul 3 la Wimbledon. Adio Marele Slem

Liderul mondial Novak Djokovic a fost eliminat surprinzator, sambata, in turul 3 la Wimbledon si astfel isi ia adio de la visul realizarii Marelui Slem in acest an.

Sarbul a fost invins in patru seturi de americanul Sam Querrey, al 28-lea favorit, cu 7-6(6), 6-1, 3-6, 7-6(5).

Meciul celor doi a inceput vineri seara, dar a fost suspendat din cauza ploii pentru a fi reluat sambata dupa alta reprogramare.

Pentru Djokovic este prima infrangere la un turneu de Mare Slem dupa finala cedata la Roland Garros in 2015 in fata lui Stan Wawrinka.

La final, Djokovic a declarat ca nu s-a simtit in deplinatatea fortelor sale fizice.

"Nu am fost suta la suta in regula. Adversarul a jucat la un nivel foarte ridicat si a obtinut o victorie meritata", a comentat Djokovic infrangerea surprinzatoare.

De cealalta parte, americanul Querrey nu si-a mai incaput in piele de bucurie pentru victoria de rasunet.

"Este incredibil, mai ales ca se intampla aici la Wimbledon. Sunt atat de fericit. Am jucat bine punctele de break si de fiecare am reusit sa-i anulez cu serviciul puternic sansele lui de break", a declarat Querrey.

Acesta a recunoscut ca a intreruperea meciului, dupa ce Djokovic castigase primele patru game-uri ale meciului, l-a ajutat sa se reorganizeze.Novak Djokovic, eliminat in turul 3 la Wimbledon. Adio Marele Slem