Wimbledon

Novak Djokovic, cuvinte de lauda la adresa lui Nick Kyrgios

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Dupa al saptelea titlu castigat pe iarba de la Wimbledon, Novak Djokovic a fost generos in cuvinte inclusiv la adresa lui Nick Kyrgios, jucator australian cunoscut in circuit pentru temperamentul sau de multe ori peste limita regulamentului.

“Stiu ca sunt greu de gasit cuvinte de consolare dupa o astfel de infrangere, dar tu ai aratat de ce meriti sa fii unul dintre cei mai buni jucatori din lume, in special pe aceasta suprafata.

“Te respect mult, esti un jucator fenomenal, un talent extraordinar. Sunt sigur ca te vom vedea mai mult in fazele avansate ale grand slamurilor.

“Nu am crezut ca o sa spun atat de multe lucruri frumoase despre tine. Castigatorul plateste masa. De asta ai pierdut.

“Nu stiu daca vom merge la masa in aceasta seara sau in alta seara, dar sper ca acesta este inceputul unei relatii minunate intre noi. Si in afara terenului”, a spus Novak Djokovic in directia adversarului sau.

Sarbul a mai spus ca turneu de la Wimbledon reprezinta o inspiratie pentru el inca din copilarie.

“A fost si va fi mereu cel mai special turneu pentru mine, cel care m-a motivat, m-a inspirat sa incep sa joc tenis intr-o mica statiune montana din Serbia, unde parintii mei aveau un restaurant.

“Aveam patru sau cinci ani cand l-am vazut pe Pete Sampras castigand primul sau Wimbledon in 1992. Le-am cerut parintilor mei sa imi cumpere o racheta si prima mea imagine a tenisului a fost iarba, a fost Wimbledon.

“Am visat mereu sa ajung aici, sa joc pe acest teren si apoi sa imi implinesc visul de a castiga acest trofeu”, a mai spus Djokovic.

Finala masculina de la Wimbledon a fost castigata in patru seturi de Djokovic, cu 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3) la capatul unui meci de trei ore si doua minute.



Novak Djokovic, cuvinte de lauda la adresa lui Nick Kyrgios