Wimbledon

Novak Djokovic, campion pentru a saptea oara la Wimbledon

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Sarbul Novak Djokovic a trecut peste toate neajunsurile din acest an si a cucerit titlul de Mare Slem cu numarul 21 din cariera.

Novak Djokovic l-a invins pe australianul Nick Kyrgios, cu 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), pentru titlul cu numarul sapte la Wimbledon.

La 2-2 in primul set au aparut primele mingi de break in meci si au fost pe serviciul lui Djokovic. Sarbul si-a cedat serviciul si acest singur break avea sa faca diferenta pana la finalul setului, adjudecat de Kyrgios, cu 6-3, dupa 35 de minute.

Dupa break-ul obtinut de australian au urmat nu mai putin de patru game-uri consecutive, cate doua de fiecare parte, fara punct cedat de jucatorul aflat la serviciu.

Kyrgios a servit nu mai putin de sapte asi in primul set, in timp ce Djokovic n-a avut nici macar o minge de break.

Primele sanse de break pentru Djokovic au aparut in debutul setului secund. Au fost trei sanse de a castiga pe serviciul lui Kyrgios si sarbul reusea break-ul la zero cu o scurta la fileu pentru 3-1.

Djokovic a inchis setul, cu 6-3, dupa un game in care a salvat nu mai putin de patru mingi de break din partea unui Kyrgios care a fortat revenirea.

Setul al treilea a stat sub semnul echilibrului, dupa ce Kyrgios salvase doua mingi de break in primul game. Cei doi au mers cap la cap pana la 4-4, cand Kyrgios si-a serviciul de la 40-0, oferindu-i sansa lui Djokovic sa serveasca pentru set. Sarbul n-a ratat sansa aparuta si a trecut in avantaj pe tabela.

In al patrulea set echilibrul a fost cuvantul de ordine, cei doi ajungand la tie-break fara nici macar o minge de break.

Djokovic s-a impus cu 7-3, dupa ce Kyrgios a cedat trei puncte pe propriul serviciu.

Pentru Djokovic este al saptelea titlul la Wimbledon si al patrulea consecutiv.

Sarbul intrat in competitie ca principal favorit ajunge la 21 de titluri de Mare Slem, la un trofeu de recordul detinut de Rafael Nadal.

Kyrgios este primul australian ajuns in finala de la Wimbledon, dupa Mark Philippoussis in 2003.



Novak Djokovic, campion pentru a saptea oara la Wimbledon