Wimbledon

Novak Djokovic, campion la Wimbledon pentru a sasea oara. Ajunge la 20 de titluri de Mare Slem! Despre rivalitatea cu Federer si Nadal: "Nu ne vom opri"

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Liderul mondial Novak Djokovic a castigat, duminica, finala turneului de la Wimbledon dupa un meci de patru seturi contra italianului Matteo Berrettini, un debutant intr-un ultim act la un turneu major.

Novak Djokovic s-a impus, cu 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3 in fata a unor tribune arhipline. Aproape 15.000 de spectatori au urmarit finala masculina de la Wimbledon.

Djokovic ajunge la sase titluri pe iarba de la Wimbledon, cucerind ultimele trei editii.

In plus, Djokovic ii egaleaza pe Roger Federer si Rafael Nadal la totalul turneelor de Mare Slem. Sarbul ajunge si el la 20 de titluri majore in cariera.

Pentru Berrettini, 25 de ani, a fost prima finala de Mare Slem.

“Eu sunt fericit pentru finala si sper sa nu fie ultima mea finala aici. Este o onoare deosebita pentru mine sa fiu aici”, a declarat Berrettini dupa meci.

Djokovic a castigat toate turneele de Grand Slam din 2021 si este la un pas de Marele Slem. Mai are nevoie sa se impuna si la US Open pe final de august-inceput de septembrie.

Sarbul este al cincilea jucator din istorie si doar al doilea din Era Open, dupa Rod Laver in 1969, care castiga primele trei turnee de Mare Slem intr-un an.

“Sa castig la Wimbledon a fost pentru mine un vis din copilarie. Este un turneu special. Acum, cu al saselea titlu, e ceva incredibil.

“Inseamna ca niciunul dintre noi nu ne vom opri. Le multumesc lui Rafael Nadal si Roger Federer, m-au facut sa fiu un jucator mai bune. Sunt cei mai buni doi oameni pe care i-am intalnit in cariera mea. Ei sunt motivul pentru care eu sunt ceea ce sunt acum. Cand am jucat cu ei mi-am dat seama ca trebuie sa-mi imbunatatesc jocul”, a declarat Djokovic.

Djokovic ar putea realiza in acest an 2021 asa numitul “Golden Slam”, prin castigarea celor patru turnee majore si a medaliei olimpice.

Doar Steffi Graf din Germania a reusit o asemenea performanta in 1988.

“Imi pot inchipui asa ceva. Sper, adica voi incerca. Sunt in forma buna. Joc cel mai bun tenis al meu in turneele importante”, a spus Djokovic despre realizarea Marelui Slem.



Novak Djokovic, campion la Wimbledon pentru a sasea oara. Ajunge la 20 de titluri de Mare Slem! Despre rivalitatea cu Federer si Nadal: "Nu ne vom opri"