Wimbledon

Milos Raonic il elimina pe Roger Federer si ajunge in prima finala de Mare Slem din cariera

A condus cu 1-0 la seturi si apoi a revenit de la 1-2 pentru a se impune in decisiv in fata marelui favorit Roger Federer. La cei 25 ani ai sai, Milos Raonic va disputa, duminica, prima finala de Mare Slem din cariera.

Raonic a castigat in fata lui Federer, cu 6-3, 6-7(3), 4-6, 7-5, 6-3, devenind astfel primul canadian care va disputa o finala de Mare Slem la masculin si doar al doilea reprezentant al Canadei intr-o finala majora, dupa Eugenie Bouchard tot la Wimbledon in 2014.

Federer pierde astfel prima lui semifinala la Wimbledon dupa zece victorii la rand in aceasta faza a turneului pe care l-a castigat de sapte ori in cariera. Elvetianul mai are de asteptat pana la titlul de Mare Slem cu numarul 18.

In setul patru, la 2-1 la seturi in favoarea sa, Federer a avut practic meciul in mana, dar a irosit mai multe sanse de break. Raonic a revenit in fata pe tabela, scor 6-5, si a capitalizat una dintre sansele de break aparute pe serviciul lui Roger.

A fost momentul hotarator al finalei, dupa care in decisiv canadianul s-a distantat la 4-1 cu un break in fata, pentru a incheia meciul cu un game la zero doar cu prima minge la serviciu.

Al doilea finalist este britanicul Andy Murray, invingator in trei seturi in fata lui Tomas Berdych.



Milos Raonic il elimina pe Roger Federer si ajunge in prima finala de Mare Slem din cariera