Wimbledon

GAME cu GAME Serena Williams-Angelique Kerber, finala feminina de la Wimbledon

Serena Williams si Angelique Kerber s-au intalnit, sambata dupa-amiaza de la 16:00, cu titlul pe masa la Wimbledon intr-o reeditare a finalei din acest an de la Australian Open.

FINAL S.Williams - Kerber 7-5, 6-3

SET 2 (6-3) Serena inchide meciul in stil de mare campioana cu un game la zero. Titlul de Mare Slem cu numarul 22 din cariera.

SET 2 (5-3) Break reusit de Serena de la 15-40. Doua erori nefortate au facut diferenta si Serena serveste pentru castigarea turneului.

SET 2 (4-3) Serena salveaza minge de break cu un serviciu inabordabil din partea lui Kerber si ramane la conducere.

STATISTICA: Serena a dominat-o la cifre pe Kerber in primul set (8-0 la asi, 24-6 la mingi castigatoare, 88%-60% la mingile castigate cu primul serviciu). In alta ordine de idei Serena nu a pierdut niciodata o finala de Mare Slem cand a obtinut primul set si au fost 19 astfel de ocazii dintre care cinci la Wimbledon.

SET 1 (7-5) Doua mingi de set pentru Serena aparute dupa doua erori nefortate comsie de Kerber. Pana in acest moment nemtoaica avea doar trei erori nefortate in meci. Kerber salveaza prima minge, dar la a doua Serena reuseste un retur bun si controleaza punctul obligand-o pe Kerber sa trimita in fileu.

SET 1 (6-5) Serena ramane la conducere dupa un game incheiat cu un as. Kerber obligata sa castige urmatorul game pentru a trimite setul in tie-break.

SET 1 (4-4) Kerber serveste in continuare tare si precis. Inchide game-ul cu un prim serviciu de aproximativ 170 km/h.

SET 1 (4-3) Un game in care Serena a avut 40-15 pe propriul serviciu dupa un schimb de 21 de lovituri castigat cu un voleu din apropierea fileului. Kerber a gasit apoi doar al treilea sau punct castigator in acest meci si a egalat la 40. Serena si-a adjudecat insa game-ul de serviciu si revine la conducere.

SET 1 (1-1) Kerber salveaza primele mingi de break ale meciului si iese dintr-o mare incurcatura.

16:15 A inceput finala cu Serena la serviciu.

16:07 Cele doua jucatoare au iesit la incalzire.

Cotele meciului sunt oferite de Fortuna

apasa aici pentru toate cotele din tenis de azi

S.WILLIAMS

KERBER

1,22

4,00

Finala pe care Kerber a castigat-o surprinzator in fata unei Serena Williams aflata in cautarea celui de-al 22-lea titlu de Mare Slem al carierei. Un titlu mult asteptat care ar aduce-o pe jucatoarea din Statele Unite la egalitate cu Steffi Graf intr-un clasament al tuturor timpurilor. Margaret Court conduce cu 24 de titluri majore in aceasta ierarhie.
 
Serena are cifre impresionante cand vine vorba de turneele de Mare Slem, pierzand doar sase din cele 27 de finale disputate. Doua dintre infrangeri au venit chiar in acest an, la Australian Open in fata lui Angelique Kerber si cateva luni mai tarziu la Roland Garros contra ibericei Garbine Muguruza.
 
Kerber va disputa prima ei finala la Wimbledon si doar a doua de Mare Slem din cariera. Daca invinge in meciul de sambata, Kerber devine prima jucatoare din Germania campioana la Wimbledon dupa Steffi Graf in 1996. La acea data finalista de acum avea doar opt ani.
 
Exista cateva similitudini cu finala din 1996. Kerber ca si Graf atunci a invins pana in finala jucatoare din cinci tari diferite, a castigat impotriva adversarei din finala un alt turneu major (n.r. - Graf o invinsese pe Arantxa Sanchez Vicario la Roland Garros), iar in finala se intalneau ca si acum favoritele 1 si 4.
 
In ceea ce o priveste pe Serena, aceasta incearca sa devina cea mai varstnica jucatoare care castiga un turneu de Mare Slem in Era Open la 34 ani si 283 de zile.
 
Kerber va reveni pe locul doi in clasamentul WTA indiferent de rezultatul finalei cu Serena, iar in cazul unei victorii se va apropia la doar 500 de puncte de lidera incontestabila.
 
Doar alte trei jucatoare de mana stanga au castigat la Wimbledon: Ann Jones (1969) Martina Navratilova (1978, 1979, 1982-87, 1990) si Petra Kvitova (2011, 2014). O a cincea, Monica Seles, a disputat finala din 1992.
 
Kerber n-a pierdut niciun set pana in finala. De la Serena Williams in 2014 la US Open o jucatoare n-a mai castigat un turneu major fara sa fi cedat vreun set.
 
Serena o conduce pe Kerber cu 5-2 la general, toate meciurile directe fiind disputate pe suprafata dura (hard). Un singur meci a avut nevoie de set decisiv, chiar ultima confruntare a celor doua in finala de la Australian Open.
 
Fortuna ofera cote bune pentru un meci de trei seturi si la Wimbledon, 3.70 pentru Serena si 7.00 pentru Kerber.



GAME cu GAME Serena Williams-Angelique Kerber, finala feminina de la Wimbledon