Wimbledon

Cirstea si Dulgheru, debut perfect la Wimbledon

Sursă foto: twitter.com/wta

Sorana Cirstea si Alexandra Dulgheru au evoluat luni in primul tur la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Slem al sezonului si singurul care se disputa pe iarba.

Programul jucatoarelor din Romania in prima zi la Wimbledon. Cand va incepe Halep

FINAL Cirstea - Rybarikova 7-5, 6-3

Revenire senzationala a Soranei Cirstea care intoarce scorul de la 3-5 si castiga setul in 49 de minute. Rybarikova se desprinsese, cu break, la 5-3, dar Cirstea nu a cedat si a fortat "remontada". Meciul incepuse cu un game la zero obtinut de Cirstea, care apoi a ratat sanse de break in primul game pe serviciul slovacei.

Cirstea a inceput tare setul al doilea si s-a distantat la 2-0, cu break in fata, dupa care a 19-a jucatoare a lumii a revenit si a egalat dupa patru game-uri. Moment important la 3-3 pe serviciul Soranei, cand jucatoarea noastra a salvat minge de break, iar apoi s-a distantat la 5-3, cu break.

Dupa o ora si 29 de minute Cirstea o elimina pe semifinalista din 2017 si numarul 19 mondial, Rybarikova urmand a pierde nu mai putin de 770 de puncte in clasamentul mondial.

La general scorul este 1-1. Ultima intalnire a avut loc la Linz, in 2017, si a fost castigata de slovaca.

Final Dulgheru - Kr.Pliskova 6-4, 1-6, 6-2

Dulgheru a avut nevoie de 38 de minute pentru a-si adjudeca primul set, unul decis de un singur break. Meciul a inceput cu trei break-uri, doua fiind obtinute de Dulgheru, jucatoare care s-a desprins apoi la 3-1 si a mentinut avantajul de doua lungimi cu serviciul pana la final.

Krystina Pliskova a egalat scorul dupa un set secund adjudecat, cu 6-1, fara drept de apel din partea Alexandrei Dulgheru. Jucatorea din Romania si-a pierdut de doua ori serviciul, la 0-2 si 1-5.

Decisivul a fost dominat de Dulgheru, jucatoare care s-a impus, cu 6-2, dupa ce in ultimul game a revenit de la 0-40 pe serviciul advers.

Dulgheru a castigat in 2014, la US Open, singura disputa directa cu Krystina Pliskova.

Calcule: Cum isi poate apara Simona Halep primul loc WTA la Wimbledon



Cirstea si Dulgheru, debut perfect la Wimbledon