Wimbledon

Ion Tiriac dezvaluie cum a ajuns Simona Halep la titlul de la Wimbledon

Mentorul Simonei Halep, fostul mare tenismen Ion Tiriac a vorbit la microfonul Eurosport despre victoria fabuloasa a Simonei Halep in turneul de la Wimbledon.

”Povestea are doua saptamani. Atunci cand a inceput sa joace dupa Roland Garros, unde nu a jucat cum si-a dorit, nu stia nimeni daca va trece un tur sau doua. S-a antrenat foarte bine in turneu. In ultimele meciuri am vazut ca joaca mai bine de la tur la tur. I-am spus ca daca poate sa o deplaseze pe Serena, atunci are o mare sansa”, a spus Ion Tiriac.

”Are un talent iesit din comun. Reverul cu doua maini in lungul maini. Simona este o jucatoare foarte rapida, dar nu se deplaseaza inca suficient de bine. Are o deplasare rapida, dar nu se aseaza grozav pe minge, dar aici a progresat. Nu ma asteptam sa joace atat de bine, dar a jucat exact ce trebuia sa joace”, a adaugat miliardardul roman.

Intrebat ce inseamna pentru Romania castigarea Wimbledonului de catre Simona Halep, Tiriac a spus ca-si doreste si mai multi copii care sa se apropie de acest sport.

”Romania e o tara de 22 milioane de locuitori. Simona este principala personalitatea sportiva. Era si inaintea acestui turneu. Cred ca va aduce la tenis inca 10000 de copii, cel putin asta imi doresc. Imi doresc sa ajung la aeroport, sa urc in avion, dar voi sta pana maine dimineata alaturi de ea”, a concluzionat Ion Tiriac si el vizibil emotionat de succesul de rasunet obtinut de Simona Halep.



Ion Tiriac dezvaluie cum a ajuns Simona Halep la titlul de la Wimbledon