Wimbledon

Federer si Djokovic se vor intani in semifinale la Wimbledon pentru prima pozitie ATP

Cei doi mari campioni Roger Federer si Novak Djokovic s-au calificat, miercuri, în semifinalele turneului de Mare Slem de la Wimbledon, dupa ce au trecut la capatul unor meciuri de trei seturi de Mihail Youzhny, respectiv Florian Mayer.

De sase ori campion pe iarba de la Wimbledon, Federer nu i-a lasat decât cinci game-uri rusului Youzhny, pe care în cele din urma l-a învins cu 6-1, 6-2, 6-2.

Djokovic, nimeni altul decât detinatorul titlului de la Wimbledon, l-a învins pe germanul Mayer cu 6-4, 6-1, 6-4.

Astfel, Federer si Djokovic se vor întâlni, vineri, pentru a 27-a oara în cariera. Pâna în prezent scorul întâlnirilor directe este usor favorabil lui Federer, care s-a impus în 14 dintre dispute.

Pe de alta parte, Djokovic are de partea sa ascendentul moral de a fi câstigat sase din ultimele sapte meciuri directe cu Federer.

Miza meciului dintre cei doi este cu atât mai însemnata, cu cât Federer poate redeveni numarul unu mondial daca va ajunge în finala si daca va obtine titlul.

David Ferer (Spania, nr. 7) - Andy Murray (Marea Britanie, nr. 4) si Jo-Wilfried Tsonga (Franta, nr. 5) - Philipp Kohlschreiber (Germania, nr. 27) sunt celelalte doua sferturi de finala ramase de disputat.



Federer si Djokovic se vor intani in semifinale la Wimbledon pentru prima pozitie ATP