Wimbledon

Federer si Djokovic la prima infatisare pe iarba

Cei doi mari campioni s-au întâlnit pâna acum de 26 de ori, dar confruntarea de vineri dupa-amiaza de la Wimbledon este prima programata pe iarba.

LIVE: Federer - Djokovic 6-3, 3-6, 6-4, 6-3

Desi Federer are un usor avantaj la întâlniri directe în fata lui Djokovic, 14-12, sârbul are de partea lui ascendentul moral de a fi câstigat ultimele trei meciuri, doua dintre acestea pe zgura la Roma si Roland Garros.

Memorabila a ramas însa semifinala de la US Open din 2011, când Federer a avut minge de meci în fata lui Djokovic, dar sârbul a întors partida în favoarea lui cu tenacitatea care face din el un jucator atât de special în circuit.

A 32-a semifinala de Mare Slem pentru Federer. Impresionant

Pentru Djokovic prezenta pe teren în penultimul tur de la Wimbledon marcheaza a 9-a semifinala consecutiva de Mare Slem, sârbul fiind la un pas de a juca pentru al doilea an consecutiv în ultimul act la Londra.

Pe hârtie cifrele sunt de partea lui Federer, jucator care a câstigat deja de sase ori la Wimbledon. Un eventual succes în 2012 l-ar aduce pe elvetian la egalitate cu americanul Pete Sampras, singurul jucator din era Open cu sapte trofee la All England Tennis.

Ultimul britanic câstigator la Wimbledon a fost Fred Perry în 1936.

În cealalta semifinala de la Wimbledon se vor întâlni britanicul Andy Murray si francezul Jo-Wilfried Tsonga. O victorie a lui Murray ar face din acesta primul britanic ajuns în finala dupa Bunny Austin îm 1938.

Pentru Murray este a patra prezenta consecutiva în semifinalele turneului de la Wimbledon, faza pe care scotianul nu a reusit pâna acum sa o depaseasca. E drept ca în ultimii doi ani a dat peste un Rafael Nadal care nu a fost dispus la nicio concesie.



Federer si Djokovic la prima infatisare pe iarba