Wimbledon

Federer salveaza trei mingi de meci cu Cilic si castiga in cinci seturi

Meci epic reusit de fostul lider mondial Roger Federer in sferturile de finala contra croatului Marin Cilic la Wimbledon.

Federer a revenit de la 0-2 la seturi si a castigat in decisiv, cu 7-6, 6-4, 3-6, 6-7, 6-3, dupa ce in setul patru a salvat nu mai putin de patru mingi de meci in al patrulea act.
 
Cu un serviciu extrem de puternic si un retur aproape de perfectiune, Cilic a dominat primele doua seturi in care un singur break a facut diferenta.
 
Federer a luat-o insa batraneste de la capat si, la cei 34 ani ai sai, a jucat un tenis minunat in urmatoarele trei seturi reusind a zecea rasturnare din cariera de la 0-2 la seturi.

Pana in game-ul opt din setul al treilea Federer nu castigase niciodata pe serviciul lui Cilic, dar la acel moment elvetianul a facut rost de trei sanse de break si a fructificat-o pe ultima dintre acestea trecand in avantaj. A fost momentul hotarator pentru soarta setului si chiar a partidei.
 
Cilic a avut doua sanse de break la 2-1 in debutul setului patru, insa Federer le-a salvat pe amandoua, dupa care a fost randul elvetianului sa rateze doua sanse de break. La 4-5 Federer a salvat o prima minge de meci, dupa ce returul lui Cilic pe al doilea serviciu al adversarului a iesit in afara terenului.
 
Federer a salvat a doua minge de meci la 5-6, trimitand setul in tie-break unde a salvat si a treia minge de meci a lui Cilic.
 
Decisivul a ramas in echilibru pana la 4-3, cand Federer a reusit un forehand castigator de senzatie pentru obtinerea break-ului hotarator.

Federer a ajuns in a 11-a semifinala din cariera la Wimbledon si l-a egalat la acest capitol pe americanul Jimmy Connors. Spre deosebire de acesta, Federer le-a castigat pe toate cele zece jucate pana acum pe iarba londoneza.



Federer salveaza trei mingi de meci cu Cilic si castiga in cinci seturi