Wimbledon

Federer eliminat in sferturi la Wimbledon dupa un decisiv agonizant

Sursă foto: twitter.com/ReemAbulleil

Roger Federer nu pierduse niciun set pana in sferturile de finala la Wimbledon in acest an, dar a parasit miercuri competitia dupa un meci de cinci acte cu sud-africanul Kevin Anderson.

Multiplul campion de la Wimbledon a avut 2-0 la seturi si minge de meci, pentru a pierde apoi cu un incredibil  2-6 6-7 (5-7) 7-5 6-4 13-11, dupa 4 ore si 13 minute.

Federer incerca in acest an sa-si treaca in palmares al noualea titlu pe iarba de la Wimbledon, performanta prin care ar fi egalat-o la general pe Martina Navratilova.

Finalist la US Open in 2017, Anderson va juca in semifinale cu invingatorul dintre Milos Raonic si John Isner.

Anderson castigase doar 24 de game-uri in precedentele patru meciuri contra lui Federer, iar in sfertul de la Wimbledon a reusit 34 de game-uri!

Pentru Federer este doar a treia infrangere din cariera la un Grand Slam intr-un meci in care castigase primele doua seturi. Elvetianul s-a impus de 269 de ori dupa ce avusese 2-0 la seturi.

In alta ordine de idei, Novak Djokovic s-a calificat in careul de asi la Wimbledon dupa o victorie in patru seturi la japonezul Kei Nishikori, scor 6-,3 3-6, 6-2, 6-2.

Pentru Djokovic este prima semifinala la Wimbledon dupa trei ani.



Federer eliminat in sferturi la Wimbledon dupa un decisiv agonizant