Wimbledon

Federer il bate pe Djokovic si merge in finala la Wimbledon

Elvetianul Roger Federer s-a calificat, vineri, în a opta finala la Wimbledon din cariera, fostul lider mondial fiind la un pas de a obtine titlul cu numarul sapte pe iarba londoneza. Victoria obtinuta în patru seturi în fata lui Novak Djokovic i-a deschis calea lui Federer pentru a reveni pe primul loc în clasamentul ATP, pozitie pe care va ajunge daca va câstiga finala programata duminica.

Un break a facut diferenta în primul set, break care a intrat în contul lui Federer la 3-2 pentru elvetian.

Campion de sase de ori la Wimbledon, Federer s-a distantat rapid cu serviciul la 5-2 si a închis setul cu 6-3 în doar 24 de minute.

Setul al doilea a fost în oglinda cu primul, cu diferenta ca jucatorul care a impus ritmul a fost Djokovic.

Liderul clasamentului ATP a condus pentru prima data în meci dupa ce si-a câstigat serviciul, dupa care a rupt echilibrul si s-a distantat la 3-0 cu un break în fata.

Diferenta s-a mentinut pâna la finalul setului în pofida unui serviciu tot mai precis din partea lui Federer.

Meciul s-a jucat practic în setul al treilea, transat de Federer cu 6-4 în favoarea lui. Elvetianul a continuat sa domine jocul si în actul al patrulea, în care a facut diferenta printr-un break luat devreme.

Per total Djokovic a gresit mai mult, raportul erori nefortate fiind net ”în favoarea jucatorului sârb” cu 21-10.

Federer a servit 12 asi, spre deosebire de doar 9 Djokovic, pentru ca la puncte câstigatoare Federer sa fie din nou mai bun, cu 31 la 28.

În a doua semifinala s-au întâlnit Andy Murray si Jo-Wilfried Tsonga, iar favoritul gazdelor s-a impus cu 6-3, 6-4, 3-6, 7-5 devenind astfel primul britanic calificat în finala de la Wimbledon dupa 74 de ani.

Ultimul britanic care a jucat finala la Wimbledon a fost Bunny Austin în 1938.



Federer il bate pe Djokovic si merge in finala la Wimbledon