Wimbledon

Epic! Novak Djokovic salveaza doua mingi de meci si-l invinge pe Roger Federer dupa primul tie-break la 12 disputat la Wimbledon

Sursă foto: twitter.com/wimbledon

Sarbul Novak Djokovic si-a aparat titlul cucerit in urma cu un an la Wimbledon, trecand in finala din acest an de Roger Federer dupa un meci de patru ore si 57 de minute incheiat cu 13-12 in setul decisiv dupa noul tie-break introdus de organizatori pentru a limita intinderea meciurilor peste o limita a umanului.

Djokovic s-a impus in fata lui Federer, cu 7-6(5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12(3), dupa ce in setul decisiv a condus cu 4-2, pentru ca apoi sa se vada condus de Federer cu 8-7 si testat la limita prin salvarea a doua mingi de meci.

“Am avut sanse amandoi, dar din pacate in astfel de meciuri cineva trebuie sa castige. E putin ciudat sa joci tie-break la 12 egal. Roger spunea ca vrea sa fie motiv de inspiratie pentru alti oameni. El m-a inspirat si pe mine. Cand eram mic imi doream sa castig un turneu de Mare Slem, dar intotdeauna mi-am dorit sa castig la Wimbledon. Faceam tot felul de trofee in camera mea, dar mereu cel de la Wimbledon era special”, a spus Djokovic la interviul acordat pe teren cu trofeul in maini.

Trofeu pe care l-a primit din mainile lui Kate Middletone, ducesa de Cambridge.

Pentru Novak Djokovic titlul cucerit anul acesta la Wimbledon este al 16-lea de Mare Slem in cariera. Roger Federer ramane la 20 de titluri majore.


Novak Djokovic - Roger Federer
7-6(5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12(3)

Set 5, 13-12 Djokovic castiga meciul dupa primul tie-break disputat la 12 in istoria turneului de la Wimbledon. Sarbul obtine al cincilea titlu la Wimbledon dupa ce a salvat doua mingi de meci!

Set 5, 12-12 Se ajunge in noul tie-break de la Wimbledon.

Set 5, 8-8 Doua mingi de meci salvate de Djokovic si, dupa patru puncte la rand, acesta reuseste break-ul. Continua suspansul!

Set 5, 7-8 Djokovic trimite un forehand afara la 30-30, pentru ca la punctul urmator sa fie pasat de Federer la sansa de break pentru elvetian.

Set 5, 7-6 La fix patru ore de la inceputul meciului Djokovic revine la conducere. In decisiv la Wimbledon se joaca tie-break la 12-12!

Set 5, 4-4 Serviciu as gasit de Federer, al 18-lea in acest meci, si elvetianul egaleaza de la 2-4!

Set 5, 4-3 Federer isi ia inapoi break-ul. La 5-2 pentru Djokovic meciul era aproape jucat.

Set 5, 4-2 Djokovic se desprinde cu break in fata.

Set 5, 2-2 Din ce moment scapa Federer, cu trei mingi de break salvate de elvetian.

Set 4, 4-6 Federer inchide setul cu game alb la serviciu si astfel ajungem in decisiv. Dupa noua regula introdusa la Wimbledon, la un 12-12 ipotetic se va juca un tie-break pentru concluzie.

Set 4, 3-5 Djokovic recupereaza unul dintre break-uri dupa un game cu schimburi de mingi fabuloase. Publicul ridicat in picioare.

Set 4, 2-5 Desprindere importanta pentru Federer, elvetianul reusind un al doilea break. Se repeta istoria setului secund.

Set 4, 2-3 Break reusit de Federer!

Set 3, 7-5 Djokovic preia din nou conducerea la seturi dupa adjudecarea la tie-break a actului trei. Un set in care cei doi au mers cap la cap cu serviciul. La 4-5 Djokovic a salvat o minge de break.

Set 3, 5-5 Djokovic salveaza o minge de set intr-un game complicat.

Set 2, 1-6 Federer inchide setul secund cu un break la zero. Incredibila rasturnare de situatie in acest set, Federer inclinand balanta in favoarea sa cu o dezinvoltura si o siguranta impresionante. Fara eroare jocul elvetianului in acest set.

Set 2, 0-3 Rabufnire de orgoliu din partea lui Federer. Elvetianul reuseste inca un break.

Set 2, 0-1 Federer izbuteste primul break al finalei.

Set 1, 7-6 Primul set ii revine lui Djokovic la tie-break (7-5), dupa ce Federer a avut o singura minge de break la 2-1 in game-ul maraton amintit mai jos. In tie-break fiecare dintre cei doi finalisti a trecut la conducere. Djokovic a condus 3-1, dupa care Federer a intors scorul la 5-3, pentru ca Djokovic sa intorca rezultatul in favoarea sa.

Set 1, 2-2 Djokovic isi castiga game-ul de serviciu, unul de aproape 10 minute! O minge de break salvata de sarb.Epic! Novak Djokovic salveaza doua mingi de meci si-l invinge pe Roger Federer dupa primul tie-break la 12 disputat la Wimbledon