Wimbledon

Elena Rybakina revine de la set pierdut si cucereste titlul la Wimbledon. E noua Sharapova din tenis?

Sursă foto: https://twitter.com/InteBNLdItalia/

Aflata in prima finala majora din cariera, la 23 de ani, Elena Rybakina este noua campioana de la Wimbledon.

Jucatoarea nascuta la Moscova, dar care reprezinta Kazahstanul de ani buni, a intors finala cu Ons Jabeur, impunandu-se, cu 3-6, 6-2, 6-2, dupa o ora si 51 de minute.

A fost doar a saptea finala din 2000 si pana in prezent care a avut nevoie de set decisiv la Wimbledon in competitia feminina.

Jabeur a inceput mai bine finala si a controlat primul set. Doua break-uri au facut diferenta in favoarea tunisiencei, care a gresit mai putin decat Rybakina. Kazaha a adunat 17 erori nefortate, cu un prim serviciu care nu a depasit 58 de procente la prima minge.

Nicio sansa de break pentru Rybakina intr-un prim set incheiat dupa 32 de minute, insa sportiva din Kazahstan a lasat totul in urma si a luat-o de la capat in setul secund.

Practic, pentru Rybakina finala a inceput de la 0-0 in setul al doilea, cand si-a trecut in cont primul break in meci.

Patru puncte obtinute de kazaha pe serviciul advers intr-un singur game, dupa ce in primul set ii luase lui Jabeur patru puncte pe serviciu in tot setul.

Jabeur a ratat imediat sansa de re-break si s-a facut 2-0 pentru Rybakina. Aceasta avea sa salveze in total patru sanse de break in setul al doilea, unul in care serviciul lui Jabeur a inceput sa dea rateuri.

Tunisianca a ratat trei sanse de break in game-ul patru, cel mai lung al meciului, Rybakina distantandu-se apoi la 5-1, dupa break in game-ul cinci cu revenire de la 15-30.

Setul decisiv a inceput cu break pentru Rybakina. Aceasta a intors apoi de la 0-40 pentru 4-2 pe tabela.

Un nou break a dus-o pe kazaha la 5-2 si aceasta a inchis partida la serviciu.

In setul al treilea primul serviciu al lui Jabeur a coborat la un procentaj de doar 32%, un amanunt care a cantarit decisiv.



Elena Rybakina revine de la set pierdut si cucereste titlul la Wimbledon. E noua Sharapova din tenis?