Wimbledon

Dovada: WTA incalca regulamentul si o impune pe Serena Williams cap de serie la Wimbledon

Serena Williams ar putea fi impusa cap de serie la turneul de tenis de la Wimbledon gratie unei presiuni contra regulamentului realizate de WTA, forul care conduce tenisul feminin. 

Ziarul englez The Guardian a publicat miercuri un articol foarte interesant, in care se povesteste cum Serena ar putea ajunge cap de serie la Wimbledon.

Totul s-a petrecut dupa ce organizatorii englezi au anuntat ca americanca nu va fi cap de serie, dar s-au razandit dupa ce un oficial WTA i-a sunat de peste Ocean!

Americanca avea garantat un loc pe tabloul principal de la Wimbledon gratie asa numitului „protected ranking”, regula care prevede ca un jucator accidentat pe o perioada mai lunga de timp sa poata reveni in competitie folosind pozitia avuta in clasament la momentul retragerii. 

Aici sunt doua aspecte. Primul este legat de termenul de „accidentare”. Acesta nu include cazul Serenei, cea care a parasit competitia datorita nasterii. Dar, seful WTA Steve Simon a avut grija sa discute telefonic cu cei de la Wimbledon si sa introduca un premiera aceasta interpretare a regulamentului.

Al doilea aspect este, insa, flagrant, si a nu a fost observat in articolul englezilor de la The Guardian si, din ce stim, nici de altii. Un jucator, chiar daca beneficiaza de „protective ranking” nu poate intra in turneu din postura de cap de serie. O spune chiar site-ul WTA, asa cum se poate observa in captura de ecran de mai sus: „Un jucator poate folosi ranking-ul special pentru a intra pe un tablou principal, nu pentru a fi cap de serie”.

Cei de la Wimbledon stiau foarte bine acest lucru si au anuntat initial conform presei engleze ca Serena va fi prezenta doar pe tabloul principal. 

Numai ca telefonul dat de Steve Simon i-a bulversat total pe enlezi. Acum se doreste nu doar primirea Serenei pe tablou, ci si introducerea sa fortata si total neregulamentara in postura de cap de serie. Decizia este in mainile celor de la Wimbledon, iar problema va fi luata in discutie de Comitetul turneului englez pe data de 26 iunie 2018. Turneul va incepe pe 2 iulie.

Mai in gluma, mai in serios, Darren Cahill antrenorul Simonei Halep a comentat si el situatia printr-un Tweet postat miercuri dimineata. 



Dovada: WTA incalca regulamentul si o impune pe Serena Williams cap de serie la Wimbledon