Wimbledon

Djokovic – Berrettini, totul despre finala de la Wimbledon

Sursă foto: https://twitter.com/Wimbledon

La prima vedere duelul dintre Novak Djokovic si Matteo Berrettini este unul complet dezechilibrat, dar pe iarba de la Wimbledon nu de putine ori s-au vazut mari surprize.

Cotele oferite de FORTUNA
Djokovic – 1.21 | Berrettini – 5.20

Liderul mondial Novak Djokovic evolueaza in a 30-a finala de Mare Slem, capitol la care doar Roger Federer este in fata sarbului, cu 31 de finale disputate pana acum.

Prezenta lui Matteo Berrettini in ultimul act la un turneu major reprezinta o premiera pentru tanarul jucator italian.

Ultimul italian castigator de Grand Slam a fost Adriano Panatta, in 1976, la Roland Garros. Niciun italian n-a castigat pana acum la Wimbledon.

Alti doi italieni au mai ajuns in finale majore pana acum, Giorgio de Stefani (Roland Garros, 1934) si Nicola Pietrangeli (Roland Garros, 1959, 60, 61, 64).

Djokovic are 19 titluri de Mare Slem si cu un succes la Wimbledon ar ajunge la trei turnee majore cucerite in 2021, dupa Australian Open si Roland Garros, egalandu-i pe Roger Federer si Rafael Nadal (20 de trofee majore fiecare).

La intalniri directe Djokovic are 2-0 in fata lui Berrettini, un jucator care n-a castigat niciodata in fata unui adversar din topul 10 mondial intr-un meci complet.

Cei doi s-au intalnit in 2019 la Turneul Campionilor si in 2021 in sferturi la Roland Garros, cand italianul i-a luat un set sarbului.

Djokovic a mai castigat de cinci ori la Wimbledon, ultima oara in 2019.

La editia din acest an sarbul a pierdut un singur set chiar in primul tur, in timp ce Berretini a avut trei meciuri in care a cedat cate un set.



Djokovic – Berrettini, totul despre finala de la Wimbledon