Wimbledon

Antrenorul Brad Gilbert ii ia apararea lui Victor Hanescu

Unul dintre cei mai cunoscuti antrenori de tenis, americanul Brad Gilbert, a tinut sa-i ia aparare jucatorului Victor Hanescu, care a scuipat în directia unor spectatori, în setul decisiv al meciului cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea de la Wimbledon, informeaza heraldsun.com.au.

"Va avea loc o investigatie astazi (n.r. - sâmbata), dar ceea va pot spune este ca «marele Vic» nu spune nimic pe teren, niciodata. A avut probabil circumstante atenuante. A fost probabil împins la limita de unii fani beti si ridiculizat cu abuzuri verbale uimitoare, care au dus la plecarea sa de pe teren. Îmi pare extrem de rau sa aud ce i s-a întâmplat «marelui Vic», în mod evident el a avut patru puncte de meci si o sansa de a câstiga jocul, dar nu s-a întâmplat asa", a precizat Brad Gilbert.

Meciul tenismanului Victor Hanescu, din turul al treilea de la Wimbledon, s-a terminat la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, când Hanescu s-a retras, dupa ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Imaginile TV l-au aratat pe Hanescu care scuipa înspre fani, la începutul setului decisiv, dupa ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribuna. În urma acestui incident, sportivul în vârsta de 28 de ani a parasit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands.

În setul cinci, Hanescu a încercat sa traga de timp dupa ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forta pe arbitri sa amâne partida pentru sâmbata. Aceste gesturi ale lui Hanescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început sa îl sustina si mai puternic pe Brands, locul 98 ATP. Dupa ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hanescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba româna mai multi spectatori. Dupa ce i-a cerut arbitrului partidei sa intervina pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a facut-o, Hanescu a facut intentionat patru greseli de picior, dupa care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hanescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunta ca renunta la meci. Acesta, vizibil mirat de hotarârea sportivului român, nu a întors gestul si l-a cautat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hanescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale ca sportivul german a acces în optimile de finala de la Wimbledon.

Un purtator de cuvânt al Scotland Yard a declarat ca patru barbati au fost interogati pentru tulburarea linistii publice dupa ce Hanescu s-a plâns unor ofiteri de politie. "Politia a fost chemata la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru tineri au fost retinuti, Cu totii au fost dusi la o sectie de politie pentru tulburarea linistii”, a spus unul dintre purtarorii de cuvânt al Scotland Yard.

Ulterior, un purtator de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat ca arestarea celor patru persoane nu are legatura cu altercatia cu sportivul. "Este vorba de o simpla coincidenta. Când a scuipat a vizat una sau mai multe persoane pe care noi nu le cunoastem", a declarat oficialul, care a mentionat ca arbitrul a lansat o procedura pentru comportament nesportiv, iar jucatorul ar putea fi amendat cu pâna la 10.000 de dolari.

Seful arbitrilor de la Wimbledon, Andrew Jarrett, a solicitat o înregistrare a incidentului pentru a vedea daca se va lua vreo masura disciplinara împotriva lui Hanescu.

Mediafax



Antrenorul Brad Gilbert ii ia apararea lui Victor Hanescu