Wimbledon

Angelique Kerber castiga finala de la Wimbledon. Serena: „Pentru toate mamele”

Angelique Kerber a obtinut o victorie usoara contra Serenei Williams, sambata, in finala de la Wimbledon.

Este primul titlu pe iarba londoneza al lui Kerber. De cealalta parte, Serena a ratat sansa de a castiga turneul pentru prima oara dupa 2016 si ramane cu 23 de titluri de Mare Slem.

Ar fi fost primul Grand Slam castigat de Serena dupa ce a devenit mama, dar nu a fost sa fie. Meciul a fost castigat de Kerber transant, in putin peste o ora.

„Pentru toate mamele din lume, va spun ca am jucat pentru voi astazi, am incercat mult”, a spus Williams dupa meci, a treia sa infrangere in ultimul act de la Wimbledon.

65 de minute a durat partida in care Williams a comis numeroase greseli nefortate. Kerber a adunat trei trofee de Mare Slem, o performanta notabila deja.

La zece luni dupa ce a nascut primul ei copil Serena Williams si-a depasit conditia prin prezenta in finala la Wimbledon unde, in pofida unui numar dublu de puncte direct castigatoare (23-11), nu a reusit niciun moment sa incline balanta in favoarea sa.

Kerber si-a jucat foarte bine cartea tactica si a tinut mingea in joc speculand la maxim lipsa de mobilitate a Serenei in schimburile prelungite.

Serena, 36 ani, a pierdut astfel jumatate din cele 24 de puncte in care a venit la fileu, ceea ce arata intr-o buna masura cum au stat lucrurile pe centralul de la All England Tennis & Crocket Club.

Kerber a inceput tare si a castigat pe serviciul Serenei, dupa care americanca a egalat la 2-2 cu break. Dupa jocul sapte Kerber rupea din nou echilibrul, pentru a inchide setul dupa un rever al Serenei in fileu.

In al doilea set Kerber a facut break-ul in game-ul sase, dupa care Williams si-a aratat din plin intreaga frustrare cand a ratat un lob care ar fi dus-o la 30-0 pe serviciul nemtoaicei.

Astfel, Serena mai are de asteptat pana la US Open pentru a incercat obtinerea titlului major cu numarul 24.

Kerber devine prima jucatoare din Germania invingatoare la Wimbledon dupa Stefi Graf in 1992.



Angelique Kerber castiga finala de la Wimbledon. Serena: „Pentru toate mamele”