Wimbledon

Andrei Pavel despre Hanescu: "A fost o explozie de nervi, totul s-a intamplat pe seama supararii"

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a comentat, sâmbata, la Sport.ro, incidentul în care a fost implicat Victor Hanescu la turneul de la Wimbledon, precizând ca "totul a fost o explozie de nervi", din cauza supararii si oboselii.

"E greu sa-mi explic ce s-a întâmplat, pentru ca nu am fost acolo. Am vazut ca era foarte suparat si ca n-a terminat meciul. Cred ca a fost o explozie de nervi, dupa ce n-a reusit sa termine meciul la sansele pe care le-a avut. A fost afectat si de acei spectatori care l-au enervat. E pacat, pentru ca ar fi putut sa intre în turul patru, dar asta este, se mai întâmpla", a spus Pavel.

Fostul tenisman a adaugat ca probabil Victor Hanescu regreta gestul sau. "El niciodata nu si-a manifestat supararea prea mult si este foarte concentrat la meciuri. Sunt sigur ca si lui îi pare rau, pentru ca totul s-a întâmplat pe seama supararii si a oboselii. Probabil va plati o amenda, apoi, saptamâna viitoare, va juca un alt turneu si va trece mai departe. Sigur îsi va reveni", a mentionat Andrei Pavel.

La rândul sau, Florin Segarceanu, fost capitan nejucator al echipei României, a precizat ca, cel mai probabil, suporterii respectivi l-au jignit la rândul lor pe jucatorul român, pentru ca acesta sa aiba o astfel de reactie.

"Pentru noi este o mare surprindere, Victor este un jucator care aparent este lipsit de initiativa, nu este un jucator vulcanic, este foarte calm. Sa ajungi sa-l aduci pe Victor în asemenea stare de iritare, nu cred ca este ceva întâmplator. Probabil ca acei suporteri l-au sicanat si i-au adresat multe jigniri tot meciul si, pe fondul oboselii, a aparut aceasta reactie. Nu a fost un raspuns gratuit, sunt convins ca acesti suporteri l-au înjurat si ei tot timpul meciului si, în final, a cedat nervos. Nu este genul de jucator care sa faca asa ceva, sunt convins ca a fost mult mai mult ce s-a întâmplat acolo", a spus Segarceanu.

Vineri seara, în setul cinci al partidei cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea de la Wimbledon, Victor Hanescu a încercat sa traga de timp dupa ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forta pe arbitri sa amâne partida pentru sâmbata. Aceste gesturi ale lui Hanescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început sa îl sustina si mai puternic pe Brands, locul 98 ATP.

Imaginile TV l-au aratat pe Hanescu care scuipa înspre mai multi fani, la începutul setului decisiv, dupa ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribuna.

Dupa ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hanescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba româna mai multi spectatori. Dupa ce i-a cerut arbitrului partidei sa intervina pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a facut-o, Hanescu a facut intentionat patru greseli de picior, dupa care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hanescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunta ca renunta la meci. Acesta, vizibil mirat de hotarârea sportivului român, nu a întors gestul si l-a cautat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hanescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale ca sportivul german a acces în optimile de finala de la Wimbledon.

Sportivul român, în vârsta de 28 de ani, a parasit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands.

Dupa meci, un purtator de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat ca arestarea a patru persoane dupa meciul românului Victor Hanescu nu au legatura cu altercatia cu sportivul. "Este vorba de o simpla coincidenta. Când a scuipat a vizat una sau mai multe persoane pe care noi nu le cunoastem", a declarat oficialul, care a mentionat ca arbitrul a lansat o procedura pentru comportament nesportiv, iar jucatorul ar putea fi amendat cu pâna la 10.000 de dolari.

"Cineva i-a spus ceva în setul cinci. El s-a îndreptat spre spectatori si a scuipat în directia lor. Apoi s-a întors pentru a servi, înjurând mereu spre spectatori. A facut mai multe greseli, aparent deliberat, iar apoi a declarat forfait", a mentionat sursa citata.

Mediafax



Andrei Pavel despre Hanescu: "A fost o explozie de nervi, totul s-a intamplat pe seama supararii"