Wimbledon

Anderson si Isner au oferit al doilea cel mai lung meci din istorie in circuit

Sursă foto: https://twitter.com/Wimbledon

Kevin Anderson s-a calificat in a doua lui finala de Grand Slam dupa victoria obtinuta in fata americanului John Isner, cu 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24.

Un meci intins pe durata a 6 ore si 35 de minute si care devine al doilea cel mai lung din istorie in circuitul mondial profesionist si cea mai lunga semifinala din istoria turneului de la Wimbledon.

Doar sase break-uri din 16 oportunitati au fost reusite in acest meci maraton, unul in care cei doi jucatori au servit peste 100 de asi.

Anderson devine primul jucator sud-african care va juca finala de la Wimbledon dupa 97 de ani!

Cel mai lung meci din istorie l-a avut printre protagonisti de asemenea pe Isner in 2010 la un meci cu francezul Nicolas Mahut. Cei doi au jucat 11 ore si 5 minute timp de trei zile. Decisivul s-a incheiat 70-68.

“Sper sa fie un semn pentru cei care organizeaza turnee de Mare Slem. Poate se schimba putin lucrurile, cred ca ar trebui schimbate putin”, a spus Anderson.

La un singur turneu de Mare Slem se joaca dupa regula tiebreak-ului in setul decisiv, la US Open, unde in 2017 Anderson disputa prima lui finala majora.



Anderson si Isner au oferit al doilea cel mai lung meci din istorie in circuit