Tenis

Wawrinka rezista eroic si il invinge pe Murray pentru un loc in finala

Sursă foto: twitter.com/RolandGarros

Un rever distrugator in lung de linie reusit de Stan Wawrinka a pus capat unui duel epic de cinci seturi si peste patru ore si jumatate ca intindere de timp.

Wawrinka s-a dovedit a fi mai puternic din punct de vedere fizic si a revenit de la 1-2 la seturi pentru a castiga in decisiv in fata unui Andy Murray care si-a terminat resursele dupa tiebreak-ul setului patru.

Un 6-7, 6-3, 5-7, 7-6, 6-1 care ii aduce lui Wawrinka a patra calificare din cariera intr-o finala de Mare Slem. Pana acum elvetianul de 32 ani le-a castigat pe toate cele trei disputate, una dintre acestea chiar la Roland Garros in urma cu doi ani.

Wawrinka a castigat pana acum Australian Open in 2014, Roland Garros in 2015 si US Open in 2016.

Asa am trait prima semifinala de la Roland Garros:

SET 5, 1-6 Wawrinka inchide meciul cu un rever grandios in lung de linie. Un meci de 4 ore si 34 de minute.

SET 5, 1-5 Voleu ratat de Wawrinka din apropierea fileului si Murray recupereaza un break.

SET 5, 0-5 Murray pur si simplu nu mai poate si apeleaza la o scurta in criza de idei si resurse. Wawrinka ajunge si trimite mingea in terenul advers pentru al treilea break in decisiv.

SET 5, 0-3 Al doilea break reusit de Wawrinka, jucatorul aflat in controlul partidei si cu prima sansa la obtinerea victoriei in acest moment.

SET 5, 0-1 Break pentru Wawrinka in debutul setului decisiv. Murray pare usor depasit din punct de vedere fizic.

SET 4, 6-7 Wawrinka trimite meciul intr-un decisiv ce se anunta epic dupa un set patru decis la tie-break de un retur castigator marca inregistrata. Niciun break in acest set de mare lupta la serviciu.

SET 3, 7-5 Rever trimis de Wawrinka in fileu si la fix trei ore de la startul meciului Murray preia din nou conducerea la seturi, dupa ce a revenit de la 2-4 si 4-5.

SET 3, 6-5 Murray face break-ul si va servi pentru 2-1 la seturi. Wawrinka isi da din nou cu stangul in dreptul la un punct pe care il avea in mana. Inca o data se dovedeste neinspirat la finalizare si trimite in racheta lui Murray.

SET 3, 4-5 Stan se trezeste din amorteala si salveaza un game urias pe propriul serviciu de la 15-40. Patru puncte la rand si o inchidere cu smash spectaculos.

SET 3, 4-4 Un game castigat de Murray dupa doua erori majore comise de Wawrinka. Acesta a apreciat gresit un lob pe care l-a lasat sa cada in teren, apoi a ratat inchiderea unui punct pe care il avea in mana aproape de fileu. Liderul mondial l-a penalizat pe elvetian si acum este randul lui Murray sa domine jocul.

SET 3, 3-4 Murray refuza sa se predea, batalia e una epica si scotianul scoate din racheta un rever castigator prin care ii ia break-ul lui Wawrinka.

SET 3, 2-4 Un nou break reusit de Wawrinka dupa un game extrem de disputat. Meciul devine din ce in ce mai aspru, cu lovituri spectaculoase de ambele parti. Ambii jucatorii arunca in lupta intreg arsenalul.

SET 3, 2-3 Murray isi ia inapoi break-ul si setul trei se reaprinde dupa mai multe erori comise de Wawrinka, inclusiv la o minge pe care s-a oprit sa o conteste si pe care arbitrul din scaun a dat-o afara.

SET 3, 0-2 Wawrinka profita de momentul bun si obtine al patrulea break al meciului distantandu-se pe tabela.

SET 3, 0-1 Increderea e la cote uriase pentru Wawrinka dupa castigarea setului secund. Elvetianul incepe actul trei cu un game la zero pe propriul serviciu.

SET 2, 3-6 Retur fabulos prin care Wawrinka inchide setul secund la prima sansa de care a beneficiat pe serviciul doi al lui Murray. Un set secund ceva mai scurt decat precedentul, doar 44 de minute.

SET 2, 3-5 Wawrinka rupe echilibrul cu un break la zero dupa un rever castigator in lung de linie si se duce la 4-3. A urmat un game serviciu adjudecat de elvetian si acesta are pentru a doua oara 5-3 in acest meci. A mai condus cu acest scor in primul set.

SET 2, 3-2 Murray castiga un game urias de aproape 9 minute si revine la conducere. Wawrinka a avut sansele lui de break de care nu a profitat.

STATISTICA SET 1: Wawrinka a fost, asa cum era de asteptat, jucatorul mai agresiv pe teren si care a adunat cele mai multe erori nefortate (22-9). La puncte castigatoare elvetianul l-a dominat pe Murray (23-10).

SET 1, 7-6 Wawrinka practic s-a batut singur in tiebreak-ul primul set al disputei cu Murray. Elvetianul a servit la 6-5, dar a ratat sansa si apoi a gresit de trei ori la rand oferindu-i setul lui Murray dupa 71 minute de mare lupta. In plus, Wawrinka a avut 5-3 si serviciul la dispozitie sa inchida primul set dupa. Simona Halep urmareste meciul din loja lui Ion Tiriac si arata o mina relaxata.



Wawrinka rezista eroic si il invinge pe Murray pentru un loc in finala