Tenis

Victorie importanta obtinuta de Ilie Nastase in cazul suspendarii din tenis

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Ilie Nastase a fost suspendat trei ani dupa incidentele care au avut loc in 2017 la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie, insa fostul mare tenismen a facut apel si a avut castig de cauza.

Astfel, suspendarea lui Nastase a fost redusa de la trei ani la opt luni, ceea ce inseamna ca primul lider ATP va putea participa din nou la evenimente organizate de ITF dupa data de 23 aprilie 2018.

Prin suspendarea primita Nastase a primit interdictia de a primi acces sau acreditari la competitiile organizate de ITF si de a ocupa vreo pozitie oficiala in tenis.

Nastase ramane cu amenda de 20.000 de dolari.

Reactia lui Nastase pe contul sau de Facebook

"Sunt bucuros să vă anunţ că am obţinut o victorie importantă, chiar dacă nu totală, prin modul în care a fost soluţionat apelul pe care l-am formulat împotriva sancţiunilor care mi-au fost impuse de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Interdicţia de a primi acces sau acreditări la evenimente ITF a fost aproape înjumătăţită, astfel încât această suspendare va expira în curând, pe 23 aprilie 2018. De asemenea, Tribunalul Independent care a soluţionat apelul meu a confirmat că această suspendare vizează exclusiv turnee ITF (nota mea - precum Cupa Federaţiilor sau Cupa Davis), ceea ce înseamnă că nu se aplică turneelor ATP sau WTA. În plus, interdicţia de a îndeplini calităţi oficiale (precum funcţia de căpitan nejucător al echipei României din Cupa Federaţiilor) a fost redusă cu mai mult de 8 luni", a scris Năstase.

Fostul mare tenismen a tinut sa sublinieze si faptul ca a scapata si de eticheta de rasist pe care a primit-o ca urmare a afirmatiilor facute la momentul respectiv cu privire la copilul Serenei Williams.

"Sunt de asemenea bucuros să constat că Tribunalul Independent care a soluţionat acest caz a concluzionat atât faptul că nu sunt o persoană rasistă, cât şi faptul că vorbele mele cu privire la copilul dnei Serena Williams nu au avut la bază intenţii rasiste. Eu mi-am învăţat lecţia în urma acestei experienţe, însă sper ca acum să înţeleagă şi dânşii că m-au tratat exagerat", a mai scris Nastase.



Victorie importanta obtinuta de Ilie Nastase in cazul suspendarii din tenis