US Open

VIDEO Roddick a spus adio tenisului de performanta cu lacrimi in ochi

Tenismanul american Andy Roddick si-a încheiat cariera dupa înfrângerea suferita, miercuri, în fata argentinianului Juan Martin Del Potro, scor 6-7 (1), 7-6 (4), 6-2, 6-4, în optimile de finala de la US Open.

Roddick, câstigator la US Open în 2003, anuntase saptamâna trecuta ca acesta va fi ultimul turneu la care va participa ca jucator.

Dupa 12 ani de cariera, Roddick a fost ovationat de spectatorii prezenti la meci si a încheiat întâlnirea cu Del Potro cu lacrimi în ochi, la fel ca si sotia sa, manechinul Brooklyn Decker. La aceasta ultima partida au asistat si parintii americanului.

La finalul întâlnirii, Roddick le-a multumit spectatorilor si a declarat ca a avut mari emotii în acest ultim meci.

"Este pentru prima data în viata mea când nu stiu ce sa spun. Sunt emotionat si coplesit, nu stiu exact ce simt. Înaintea finalului meciului mi-au trecut prin fata ochilor milioane de imagini, partide din întreaga mea cariera. Va multumesc voua suporterilor care mi-ati fost mereu aproape, desi câteodata comportamentul meu nu a fost la cel mai înalt nivel. Îi multumesc mamei mele care a fost mereu prezenta la antrenamente, îi multumesc si sotiei pentru sustinere. Acest meci a reprezentat o întoarcere la copilarie, a fost ca la început când jucam în parc. Mi-a placut", a spus Roddick.

Andy Roddick, în vârsta de 30 de ani, se retrage din circuitul profesionist dupa 12 ani de cariera în care a câstigat 32 de titluri, dintre care unul de Grand Slam (US Open în 2003), si Cupa Davis cu echipa Statelor Unite ale Americii în 2007.



VIDEO Roddick a spus adio tenisului de performanta cu lacrimi in ochi