US Open

Victoria Azarenka, prima semifinalista la US Open

Lidera mondiala Victoria Azarenka a avut nevoie de 2 ore si 23 de minute pentru a o elimina în sferturile de finala la US Open pe Samantha Stosur, jucatoarea care în urma cu un an ridica trofeul deasupra capului în impresionanta arena de la Flushing Meadows.

De aceasta data Azarenka a fost jucatoarea mai decisa sa continue turneul si la cei 23 de ani ai sai va disputa prima semifinala din cariera la Openul American.

”Nu vreau sa ma opresc înca”, a declarat Azarenka si jucatoarea originara din Belarus are toate sansele sa ajunga departe la editia din acest an a turneului de peste ocean.

Nici chiar ploaia care a întrerupt meciul timp de 75 de minute în primul set nu a oprit-o pe Azarenka, principala favorita câstigând de o maniera categorica primul set, scor 6-1.

Jocul curgea spre o victorie în doua acte la 4-2 în setul secund, dar Stosur a gasit puterea de a reveni si a întors meciul din acel moment.

Azarenka a castigat Australian Open in 2012.

Australianca s-a impus cu 6-4 în setul secund dupa patru jocuri câstigate la rând si astfel s-a ajuns în decisiv.

”A jucat incredibil de bine. Nivelul a fost extrem de ridicat în acest meci. Samantha m-a fortat sa joc cel mai bun tenis al meu”, avea sa declare Azarenka la finalul partidei.

Si setul al treilea a fost într-adevar unul de mare lupta, cu lovituri câstigatoare de ambele parti. Azarenka a fost mereu cu un game în fata lui Stosur, dar chiar si asa cele doua mari jucatoare nu au putut fi departajate decât printr-un tie-break.

US Open este singurul turneu dintre cele patru de Mare Slem unde în decisiv se joaca tie-break, altfel existau toate premisele pentru a asista la un scor cu doua cifre în dreptul game-urilor.

Azarenka a început tare jocul decisiv si s-a distantat rapid la 4-0, însa Stosur era departe de a-si fi spus ultimul cuvânt. Sportiva de la Antipozi a revenit o data în plus egalând scorul la cinci, dar nu a mai putut face nimic la urmatoarele doua mingi care au încheiat partida.

”Amândoua am aratat un tenis excelent. Am putut simti presiunea tot timpul meciului si cu adevarat fiecare dintre noi a dat totul pe teren. Ne-am luptat din greu si ne-am facut sa alergam ca nebunele pe teren”, a mai spus Azarenka.

Cel mai bun rezultat pentru Azarenka la US Open era o optime de finala in 2007.

Victoria Azarenka ramâne astfel în cursa pentru titlul de la US Open. Ar fi cea dintâi favorita principala care ar triumfa la Flushing Meadows dupa belgianca Justine Henin în 2007.

Urmatoarea adversara a bielorusei va fi decisa de meciul care le opune pe Maria Sarapova si Marion Bartoli. Daca rusoaica se impune va reveni pe locul doi mondial la începutul saptamânii viitoare.

În celelalte doua sferturi de finala programate miercuri se vor întâlni Serena Williams cu Ana Ivanovic si Sara Errani cu Roberta Vinci într-un duel suta la suta italienesc.



Victoria Azarenka, prima semifinalista la US Open