US Open

Varianta pentru US Open. Ar putea fi mutat la Indian Wells

Sursă foto: https://twitter.com/Septimo_Game/

Organizatorii Openului American iau in calcul mutarea competitiei din acest an in California.

Principalul scenariu este acela in care ultimul turneu de Mare Slem al anului se va disputa la locul traditional, complexul newyorkez Flushing Meadows, in perioada 24 august – 13 septembrie.

Competitia ar urma sa se desfasoare fara spectatori, in conditiile in care statul american New York este in continuare cel mai afectat de coronavirus.

Michael Dowse, directorul executiv al Federatiei Americane de Tenis (USTA), nu exclude insa posibilitatea ca turneul sa fie amanat pana in luna noiembrie si relocat la Indian Wells.

In California exista intreaga infrastructura necesara gazduirii unui turneu de o asemenea anvergura.

Chiar si neoficial turneul de la Indian Wells este denumite “al cincilea turneu de Mare Slem” din circuit.

“Toti ne dorim ca US Open sa se desfasoare. Vom sti mai multe in luna iunie. Orice decizie trebuie sa o luam impreuna cu proprietarii de la Indian Wells, cu ATP si WTA”, a spus Dowse.

Arena centrala de la Indian Wells este a doua cea mai mare din lumea tenisului, dupa Arthur Ashe de la Flushing Meadows.

Ar fi al doilea turneu de Mare Slem reprogramat in acest an, dupa ce Roland Garros a fost mutat in perioada 20 septembrie – 4 octombrie.

Turneul de la Wimbledon a fost deja anulat pentru 2020.

Competitia programata in perioada  29 iunie -12 iulie nu se va mai desfasura in contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, editia a 134-a a turneului de la All England Tennis & Crocket Club se va disputa in perioada 28 iunie - 11 iulie 2021.

Potrivit celor de la The Times, organizatorii de la Wimbledon ar putea primi pana la 100 milioane de lire sterline din partea companiei de asigurari unde a fost incheiata polita.

Oficialii turneului londonez au asigurat turneul de la All England Tennis in urma cu 17 ani, cand in lume a aparut epidemia SARS.

Anual cei de la Wimbledon platesc o asigurare in valoare de 1.5 milioane de lire sterline.



Varianta pentru US Open. Ar putea fi mutat la Indian Wells