US Open

Surpriza uriasa la US Open: Simona Halep eliminata in primul tur!

Sursă foto: twitter.com/usopen

Simona Halep, lidera mondiala si principala favorita la castigarea US Open, a parasit competitia de la New York inca din primul tur, fiind invinsa in doua seturi de Kaia Kanepi din Estonia, a 44-a jucatoare a lumii, cu 6-2, 6-4.

Halep a condus o singura data in meci, la 1-0, dupa care Kanepi a preluat fraiele partidei si trecea la conducere cu break (1-2) printr-un lob de senzatie.

Abia la 5-1 pentru jucatoarea din Estonia a reactionat si Halep limitand scorul printr-un joc mai agresiv la serviciu.

Kanepi a servit impecabil si a inchis primul set in putin peste jumatate de ora cu un game la zero.

Asa am trait: Simona Halep - Kaia Kanepi in primul tur la US Open

In pauza dintre seturi Halep a cerut permisiunea de a merge la vestiar, iar la revenire a renuntat la sapca, nu insa si la nervozitatea care a erupt dupa cedarea break-ului.

Dupa ce a condus cu 30-15 Halep si-a vazut game-ul cum ii scapa printre degete, dupa care s-a razbunat pe racheta distrugand-o complet cu doua lovituri furioase in pamant.

Complet iesita din zona de confort, Halep s-a vazut pusa cu spatele la zid dupa un nou break (0-3). A urmat apoi cea mai buna perioada a Simonei, care a recuperat un braek dupa primele mingi de game pe serviciul advers.

Halep intra in istoria US Open-ului

Seria Simonei a fost intrerupta dupa doar doua game-uri castigate, Kanepi distantandu-se la 4-2 dupa un voleu ratat de Halep din apropierea fileului.

In cele din urma Halep a reusit egalarea (4-4), prima egalitate de la 1-1 in primul set, si a avut doua mingi de a prelua conducerea. Kanepi a intors scorul si a revenit in fata cu break, moment decisiv in economia partidei.

Halep n-a reusit decat un punct in game-ul care a urmat pe serviciul lui Kanepi, jucatoare care a inchis partida dupa o eroare nefortata a Simonei.

Cum a explicat Halep infrangerea

Doar 9 erori nefortate a comis Halep in meciul cu Kanepi, spre deosebire de cele 28 ale adversarei. La fel de adevarat e ca sportiva din Estonia a dominat categoric la puncte direct castigatoare (26-9).



Surpriza uriasa la US Open: Simona Halep eliminata in primul tur!