US Open

Sorana Cirstea o elimina pe Konta la US Open

Sursă foto: twitter.com/bwin

Sorana Cirstea a reusit surpriza serii zilei de joi de la US Open, invingand-o in turul al doilea pe favorita a noua, Johanna Konta, in trei seturi. In turul al treilea, romanca o va intalni pe cehoaica Karolina Muchova, cap de serie numarul 20.

Cirsta a castigat cu 2-6 7-6 (7-5) 6-4.

Inainte de meci, fosta jucatoarea Martina Navratilova declara ca 'Johanna Konta este in mod cert una dintre favoritele la castigarea turneului".

Iar meciul incepuse in aceasta directie. Britanica a castigat primul set cu 6-2, dupa ce incepuse cu cu 2-0. Chiar daca romanca a egalat la doi, dupa aceea Konta s-a desprins din nou. Chiar daca a reusit doar 55% din primul serviciu, a castigat 85% dintre aceste puncte.

In setul al doilea s-a mers cap la cap, iar Sorana a castigat cu greu game-ul de 6-5, cel mai lung al partidei. Konta a egalat rapit si s-a ajuns la tie-break, acolo unde Cirstea a dominat, conducand cu 3-1 si 5-2. Finalul din tie-break a fost tensionat, Konta apropiindu-se la 6-5, insa Sorana a servit un as si a inchis cu 7-5.

Setul al doilea a fost unul in care Cirstea a reusit un break si s-a despins la 2-1, doar ca adversara a reusit un rebreak. Romanca a bifat un nou break in game-ul al saptelea si apoi si-a castigat serva ajungand sa conduca cu 5-3. A ratat doua mingi de meci pe serva Johannei Konta, insa in cele din urma a castigat cu 6-4.



Sorana Cirstea o elimina pe Konta la US Open