US Open

Sorana Cirstea a ratat trei mingi de meci si o sansa uriasa sa ajunga in optimi la US Open

Sursă foto: https://twitter.com/WTA

Infrangere greu de digerat pentru Sorana Cirstea, sambata, in meciul din turul 3 la US Open impotriva slovacei Karolina Muchova.

Jucatoarea din Slovacia, a 20-a favorita la castigarea US Open, a transat disputa cu 6-3, 2-6, 7-6 (7), dupa un meci de doua ore si 19 minute.

Dupa un inceput echilibrat de partida, Muchova a fost prima care a rupt echilibrul cu break in primul set (4-3).

Un break pe care slovaca avea sa-l dubleze dupa trei duble erori comise de Cirstea in acelasi game de supravietuire. Se facea astfel 6-3 si Muchova punea primul set pe tabela.

Schimbare radicala de situatie in actul secund, unul controlat autoritar de Cirstea. Aceasta s-a distantat rapid la 4-0 si 5-1, cu doua break-uri in fata.

In cele din urma Cirstea castiga setul secund, cu 6-2, nu inainte de a fi ratat o sansa la 5-1.

Asa am trait Cirstea - Muchova in turul 3 la US Open

Setul decisiv a inceput cu un game mare facut de Cirstea pe propriul serviciu, aceasta revenind formidabil de la 0-40 pentru 1-1 pe tabela.

A urmat un break la zero in dreptul Soranei (2-1) pe care insa avea sa-l cedeze la fel de repede precum il obtinuse.

Un alt break a mentinut-o pe Cirstea in fata (3-2), de aceasta data aceasta reusind sa acopere avantajul cu game-ul de serviciu (4-2).

S-a ajuns chiar si la 5-3, moment in care Muchova a servit cu spatele la zid. Un game cedat parca prea usor acolo de Sorana, care ar fi trebuit sa forteze mai mult pentru a inchide meciul.

La 5-4 Cirstea a avut avantajul serviciului dar, asa cum am mai vazut si cu alte ocazii la jucatoarele din Romania, nu a reusit sa profite pierzand aceasta oportunitate.

Muchova a venit cu moral din spate si prelua doar pentru a doua oara conducerea in decisiv, 6-5. Aceasta mai condusese doar la 1-0.

Cirstea a supravietuit ultimului game de serviciu, cu revenire de la 15-30, si totul s-a decis la tiebreak.

Un joc decisiv in care Sorana Cirstea a avut toate sansele din lume, conducand cu 4-0 si 6-3, cand a servit de doua ori pentru a inchide meciul.

Sanse irosite si Muchova a profitat punand capat intalnirii cu un serviciu as. 9-7 in tiebreak pentru calificarea in optimile de finala.

Sorana Cirstea ramane cu gustul amar de a nu fi bifat la 30 de ani cea mai buna performanta a carierei la US Open.

Ramane cu prezenta in turul 3 pentru a treia oara in cariera si cu cecul in valoare de 163.000 de dolari.

Muchova si-a asigurat 250.000 de dolari.



Sorana Cirstea a ratat trei mingi de meci si o sansa uriasa sa ajunga in optimi la US Open