US Open

Soarta US Open se decide luna viitoare

Sursă foto: https://twitter.com/TennisWorlden/

Organizatorii turneului de Mare Slem de la Flushing Meadows au anuntat ca o decizie cu privire la editia din acest an va fi luata la jumatatea lunii iunie.

US Open, in mod normal ultimul turneu major din calendarul tenisului mondial, ar trebui sa se dispute in perioada 31 august – 13 septembrie.

Un interval de timp cumva in afara varfului pandemiei de coronavirus, de aici si increderea exprimata de organizatorul ca evenimentul ar putea avea loc.

Chiar si asa, oficialii de la US Open studiaza mai multe scenarii de lucru.

Printre acestea se numara si disputarea intrecerii fara spectatori.

Sezonul de tenis este suspendat pana la 13 iulie cel putin, iar turneul de la Wimbledon a fost deja anulat pentru 2020.

Roland Garros a fost reprogramat pentru finalul lunii septembrie, respectiv inceputul lunii octombrie.

Spital de campanie

Intre timp terenurile de la Flushing Meadows au fost transformate in centru de carantina pentru oamenii din New York afectati de pandemie.

Pana cand tenisul isi va reintra in drepturi, nu se stie precis cand, o parte a facilitatilor de la Flushing Meadows vor servi drept spital de campanie, a anuntat Federatia Americana de Tenis (USTA).

Incepand de marti 350 de locuri vor fi amenajate pentru pacientii care nu sunt bolnavi de coronavirus.

Statele Unite ale Americii inregistreaza cel mai ridicat numar de imbolnaviri din cauza coronavirus din lume (1.1 milioane de cazuri) si cel mai mare numar de morti (peste 65.000 de oameni).Soarta US Open se decide luna viitoare